Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Erdoğan, Trump'in Suriye'de yaşanan kimyasal saldırı üzerine yaptığı açıklamayla ilgili “Lafta kalmasın, bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "İdlib sonrası askeri müdahaleyi gözden geçiriyoruz" ifadelerini kullandığı öğrenilmişti. ABD Başkanı Trump ayrıca, durumla ilgili henüz nihai kararı vermediğini, ancak Savunma Bakanı James Mattis'le olasılıkları görüştüklerini ifade etti.

Eroğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

'OBAMA ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEDİ'

- 6 yıllık süre içerisinde her şeyden önce Sayın Obama ne yazık ki ne Suriye'de ne Irak'ta üzerine düşen görevi yapması gerektiği şekilde yerine getirmedi. Bunları kendileri ile çok konuştuk. Şu anda Trump Obama'nın bıraktığı o tabloyu devralmış durumda. Bunu hangi kadro ile nasıl yapacak? Şu anda gördüğüm kadarıyla Obama'nın bıraktığı kadro var elinde. Henüz kendi kadrosu duruma hakim değil.

- Bu böyle devam edecek olursa bu terör esintileri ve cinayetler devam edecek. ABD'nin önce bunu değiştirmesi lazım. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütü ile yok edelim elimiz de sıcaktan soğuğa değmesin bu olmaz. Bu teklifi Obama'ya da yapmıştık şimdi de size yapıyoruz. Gelin DEAŞ'ı oradan birlikte temizleyelim. Ama siz buna hala olumlu cevap veremiyorsunuz dedim. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya baktığımızda masum insanları hedef alan bugün ki saldırı göz ardı edilemez. Beşar Esed'in bu hain eylemleri önceki yönetimin beceriksizliğidir.

- Trump'ın Suriye'ye müdahale açıklaması lafta kalmasın. İcraat olursa Türkiye olarak ne gerekiyorsa yaparız. İcraat lazım. Hakikaten icraat ortaya konulursa, biz de Türkiye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

- Sayın Putin'le de konuştum. Ama Sayın Putin hala, 3 gün geçmesine rağmen bu işin arkasında Esed var mı yok mu anlamıyorsa, biz buna üzülürüz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr