Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için verdiği kararı 'tanımadığını' söylemişti. Bu sözler aslında, Anayasa'yı tanımama anlamına geliyordu ve suçtu.

Erdoğan bugünkü Burdur konuşmasında, bu yanlışı düzeltir bir açıklama yaptı. Erdoğan, "AYM'nin verdiği karar herkesi bağlar diyor. Doğru seni de bağlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak vatana ihanet dışında hiç bir suçla yargılanmam. Anayasayı korumak benim görevim" diye konuştu.

Yandaş medya, Dündar ve Gül için tutuklama kampanyası başlattı

MAHKEMEYE DİREKTİF

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasını gören mahkemeye de seslenen Erdoğan,"İlk derece mahkeme kararında direnebilirdi, diren bakalım; AYM ne yapacak onu görelim. O verdiği kararda direnmiş olsaydı, olaylar daha farklı gelişirdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 'diktatör bozuntusu' açıklaması - VİDEO

AYM BAŞKANINA KIRGINIM

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

Sayın Başkan bana daha önceleri bizzat kendisi söylemiştir, 'gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız' diye. Gerçekten çok üzüldüm ve çok kırgınım. Niye, o makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için...

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Pervari'de şehit olan Burdurlu Hakan Aktürk'ü de rahmetle anıyorum. Annesine, eşine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tüm etnik unsurlarıyla tek millet, tek bayrak, karşımızda paçavralarla çıkanlara bu millet askeriyle, korucusuyla cevabı veriyor. Tek vatan, bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenlere gerekli cevabı veriyoruz. Çözüm sürecinden önce, ne dedik; bakın akıllı olun, yanlış yapmayın. Sabır, sabır, sabır benim Kürt milletimi sokağa döktürler. Bir tane eş başkan sokağa çağırdı. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Hani sen Kürt kardeşlerimin temsilcisiydin. Yalan!. Benim Kürt kardeşlerimin kanını döktüler. Çözüm sürecine saygı duymadılar, buzluğa konuldu.

"ZAMAN" AÇIKLAMASI

Neymiş, basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz, gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar, toplamışlar oraya başı açık, başı örtülü kardeşlerimizi polise bariyer oluşturuyorlar. Onlar PKK'lılarla onları sırt sırta biraraya getirdiler. Gözlerimle gördüğüm zaman 'yazıklar olsun' dedim. Ne günlere kaldık

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr