Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler veren Erdoğan, Afrin'de Rus askerleriyle YPG'lilerin fotoğrafıyla ilgili rahatsızlığı Putin'e ilettiğini söyledi. Putin'in "Bizim askerimiz böyle bir şeyin içinde olamaz inceleyeceğim" dediğini ileten Erdoğan, "Bundan sonraki süreç sayın Putin'e kalmıştır" dedi.

'PUTİN KÜRT DEVLETİNE OLUMLU BAKMIYOR'

Cumhurbaşkanı, Putin'in de bir Kürt devletine olumlu bakmadığını belirterek "İdlib ve beş ayrı bölgede çatışmasızlık bölgesi öneriliyor. Temenni ederim bu sağlanırsa Suriye sorununun yüzde 50'si çözülmüş olur" diye konuştu.

AKP'YE DÖNÜŞ

Hürriyet'te yer alan habere göre uçakta konuşulan başlıklar arasında Erdoğan'ın 33 ay aranın ardından AKP'ye dönüşü de vardı." Görev tebliği edilirse neler yapılacağını orada dillendireceğiz" diyen Erdoğan, "Şu gerçek ki böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Böyle gelmiş böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK MI' SORUSUNA VÜCUT DİLİYLE YANIT

Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınması sorusuna ise ellerini açarak vücut diliyle yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Erdoğan gazetecilerle konuşmasında anamuhlefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Türkiye'yi ana muhalefet yoksunu bir ülke haline getiriyor" diyerek yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan domates konusunda da şunları söyledi: “Salça üretimine ve depolamaya bakmamız lazım. Nihat Zeybekçi ve kurmaylarına talimat vermiş. Salça üretimi, depolama ve alternatif ihracat alanları masaya yatırılıyor. “Marketlerde domates 5 lira, biz bunu 1-1,5 liraya indirebiliriz” diyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr