Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırındaki Kilis'te düzenlenen iftar programındaki konuşmasında "Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın bu konuda attığı adımlar var, ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu bir ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz" açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN'IN BU ÇIKIŞI TARTIŞMA BAŞLATTI

Erdoğan'ın bu çıkışının Suriyelilerden oy devşirmek için, Başkanlık yolunda 'oy'un olduğu belirtilirken dünya basınında da yer buldu. Times gazetesi haberi "Erdoğan oylarını satın almak için 2.7 milyon Suriyeliye vatandaşlık öneriyor" başlığıyla verirken,The Daily Telegraph gazetesi de "Türkiye’nin Suriyelilere vatandaşlık teklifi AB anlaşmasını tehlikeye atıyor" yorumunu yaptı.

HALKIN %90'I SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİNE KARŞI

Tartışmalar devam ederken Foxhaber bir anket yaptırtı. Tek sorulu ankette vatandaşlara 'Sizce Türkiye'de yaşan Suriyelilere vatandaşlık verilmeli mi?' diye soruldu. Anketten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksine halkın %90 HAYIR derken sadece %10 EVET dedi.

(Kaynak: Birgün)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr