Frankfurter Allgemeine Zeitung: Yüzden fazla Kürt yanlısı politikacı gözaltında

“İstanbul’da meydana gelen çifte bombalı saldırının ardından, Türk polisi HDP’nin yüzlerce temsilcisini gözaltına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce misilleme yapılacağını duyurmuştu.”

Spiegel Online: Türk hükümeti ülke genelinde HDP’li siyasileri gözaltına aldı

“Türk Hükümeti, saldırılara tepki olarak yüzden fazla Kürt politikacıyı gözaltına aldı. Saldırıları PKK’nın uzantısı bir grup üstlenmişti. Türk Hükümeti, bu kişileri PKK ile bağlantılı olmakla itham ediyor. İstanbul’daki saldırıların ardından Halkaların Demokratik Partisi’nin (HDP) 118 temsilcisi gözaltına alındı. HDP İstanbul ve Ankara İl başkanlarının da gözaltına alındıkları belirtiliyor.”

Zeit Online: Erdoğan yüzden fazla Kürt politikacıyı gözaltına aldırdı

“İstanbul saldırılarının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı misilleme yapılacağını duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda HDP’li politikacı gözaltına alındı, ordu hava operasyonları gerçekleştirdi. Türk hükümeti, Cumartesi günü İstanbul'daki saldırılara kitlesel tutuklamalarla cevap verdi. Ülke genelinde Kürt yanlısı muhalefet partisi HDP’ye yönelik yapılan operasyonlarda 118 kişi gözaltına alındı.”

Bild Online: Ülke genelinde operasyon, terör sonrası 151 gözaltı

“44 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından somut adımlar geliyor. Cumhurbaşkanı, saldırıların arkasında olanların tespitine yönelik ülke genelinde çalışma yürütülmesini istedi. Yüzlerce polis Adana, İstanbul ve Ankara’da operasyonlara katıldı. Sonuç: HDP’nin yüzden fazla temsilcisi gözaltına alındı. 151 kişi PKK ile bağlantısı olmakla itham ediliyor.”  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr