TBMM Genel Kurulu’nda, dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri ele alındı. Görüşmeler sırasında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül kararı ile Cerrattepe ile ilgili son açıklamalarına ilişkin tartışmalar yaşandı.

İlk tartışma AKP’li Atilla Kaya’nın, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına tepki gösterenleri kınadığını belirterek muhalefeti ikiyüzlülükle suçlamasıyla başladı. Kaya, “Gazeteciliği kılıf olarak kullanıp, ülkesini arkadan hançerleyenler, milli iradeye kumpas kuranlar, dokunulmazlık zırhına sığınıp sırtını PKK ve YPG’ye dayayanlar bedel ödeyecekler” dedi.

‘Paşa paşa uyacak’

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ikiyüzlülüğün en güzel örneğini iktidar mensuplarının verdiğini belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dündar ve Gül ile ilgili “Tutuksuz yargılanmaları esastır” açıklamasını anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “mahkeme kararlarına saygı duymuyorum” lafının ifade özgürlüğü kapsamında sineye çekilebileceğini belirten Altay, “Ama ortada bir anayasa var. Cumhurbaşkanı’nın yüksek mahkeme kararına uymuyorum deme haddi ve hakkı yok. Paşa paşa uyacak” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Akif Ekici’nin, “Cumhurbaşkanı’nı psikolojik tedaviye tabi tutalım, şuurunu kaybetmiş” demesi üzerine AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. AKP’li Hikmet Ayar ile Ekici, birbirinin üzerine yürürken diğer milletvekillerinin araya girmesiyle itiş kakış yaşandı. Ekici’ye, 2 birleşim geçici çıkarma cezası verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr