Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da 'Milletle Bayramlaşma Programı'nda konuştu. Kayyım atamalarına ilişkin tepkileri eleştiren Erdoğan, "Bize seçilmişler nasıl alınır diye soruyorlar. Bal gibi de alınır" dedi. İdam tartışmalarına ilişkin AB'den gelen eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "İdam tartışması bazı avrupalı liderler 'Siz idamı savunuyorsunuz' diyorlar. 'Bakın, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız' dedim. Bunun kararını verecek olan Avrupa değildir, kararı verecek olan millettir, parlamentodur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Allah'a hamdolsun, Van'daki saldırılarda yaralanan vatandaşlarımızın çoğu taburcu oldu, bir kişi hariç.
Yol arkadaşı olarak ben sizlerden razıyım, inşallah sizler de benden razısınızdır. Durmak yok yola devam dedik. Aynı çizgideki yürüyüşümüz sonrasında yollarımızın birleştiği arkadaşlarımla birlikte yola çıkmış gibi kabul ediyorum. Bizim yol arkadaşlığımız Ervah-ı Ezel'den başlıyor.

15 Temmuz gecesi millet yürüdü, F-16'lar kar etti mi, etmedi. İman, o cehverki ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. O gece imanlı millet, imandan binasip olanlara gösterdi. Mücadele, hamdolsun zaferle sonuçlandı.

Gençler sizin biriniz onlara bir, onların biri size bir gözükür. Rabbim kerim kitabımızda bildiriyor, 'Biz nice az toplulukları büyük yığınlara galip kıldık' diyor. Biz bunun bir tecellisini 15 Temmuz'da gördük.

Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi bu millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler, boşuna şehit olmadılar, bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler.

AVRUPAYA TEPKİ

İdam tartışması bazı avrupalı liderler 'Siz idamı savunuyorsunuz' diyorlar. 'Bakın, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız' dedim. Bunun kararını verecek olan Avrupa değildir, kararı verecek olan millettir, parlamentodur.

Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Beyefendi kendisi 'kainatın imamıymış. 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka... Kıtalarda imamlar var. Türkiye'de Türkiye'nin imamı var, şehirlerin imamı var, ilçelerin imamı var, devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

"BAZILARI SEÇİLMİŞLER NASIL GÖREVDEN ALINIR' DİYOR, BAL GİBİ DE ALINIR"

28 belediye başkanı görevden alınmıştır. Bazıları 'seçilmişler nasıl görevden alınır' diyor. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Daha bitmedi, bunların devamı var. Çünkü bunlar rahat durmuyor. Devletin kamyonlarıyla TNT, tüp gaz taşıdılar.
"15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sadece bir aşamasıdır"

Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır. Fakat biliyoruz ki oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sadece bir aşamasıdır. Sadece Türkiye'yi karıştırmıyorlar. Irak'ı karıştırdılar mı, karıştırdılar. Suriye'yi karıştırdılar mı, karıştırdılar. Afganistan, Mısır... Aynı şekilde Tunus, aynı şekilde Libya, hepsini karıştırıyorlar. Bu hala devam ediyor. Oynanan oyun İslam dünyasında. Oynanan oyun Müslüman ülkelerde. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor ve bekliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr