Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gündeme gelen 'idam' tartışmalarına ilişkin olarak "Benim bu konudaki görüşüm belli.  Parlamento idamı gündemine almalı" dedi.

SGK Şehit Erol Olçok Kampüsü açılışında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Millet talep etti. Ne diyor bu konuyla ilgili... İdam. Parlamento bunu gündemine almalıdır. Gündemine alır ve parlamentodan bu karar çıkarsa bana geldiği zaman da ben bunu onaylarım. Çünkü bu konu devletin inisiyatifinde olan bir konu değildir.

-Devlet katili af yetkisine bana göre sahip değildir. Kimin af yetkisi, onun varislerinindir.

-Evlatlarının, eşinindir. Başka kimsede böyle bir hak yok. George'un böyle bir hakkı yok, Hans'ın yok. Bazıları diyor ki, orada öyle oluyor, şurada şöyle oluyor.

-Kendi işlerine baksınlar. Dünyanın üçte ikisinde idam var. Neymiş AB'de idam yok. Olmayabilir. AB'de her olan veya bizde olmayıp da onlarda olmaan, bunların hepsini eşitlemek diye bir anlayış olabilir mi? Nitekim de olmuyor.

-Bu topraklar şehit kanlarıyla vatan oldu. 'Türk askerinin El- Bab'da ne işi var' diyenler hala meselenin ne olduğunu anlayamamışlardır. Kilis'e bomba atıldığında 'nerede bu devlet' diyen siz değil miydiniz?

- Bu televizyonlarda konuşanlar ne konuşuyorlar. Bunları kulağı var gözü var duymuyorlar, görmüyorlar...

-ÖSO terör örgütü değildir tam bir direniş hareketidir...

-Biz Kuzey Suriye'de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz...

-20 ocak'tan sonra Amerika'da yeni yönetim olacak. Onlarla da bölgenin değerlendirmesini yapacağız. Şu an Halep'ten 45 bin kardeşimizi kurtardık. Gerekirse onları kendi topraklarımıza da çekebilirz...

-Dün akşam Putin'le görüştük. Bizlere teşekkürü oldu. 'Bu insanların kurtuluşunda sizin de katkınız oldu. El ele vermeseydik bunu halledemezdik' dedi.

-Sırada Münbiç ve Rakka var

-Bugün yaptığımız fedakarlıkların mükafatını yarın daha fazla güce ulaşara alacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr