Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da muhtarlarla buluştu. Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan OHAL süresinin uzatılması tavsiyesine ilişkin, "Hükümetimiz gerekli değerlendirmeleri yapacak ve gerekli adımları atacaktır. 3 aylık süreyle OHAL'in uzatılması Türkiye'nin yararınadır" dedi.

CHP'YE OHAL YANITI

Anamuhalefet partisi CHP'nin OHAL ile ilgili eleştirileri hakkında da konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin OHAL ile ilgili görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Kolayca çözülecek nice meselenin Meclis'te aylarca sürüncemede bırakıldığını çok iyi biliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Saray'da kendi topladığı muhtarlarla OHAL seçimi yaptı

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- OHAL'i sağa sola çekmeye gayret edenler var.  Eğer demokratik parlamenter sistem diyorsan muhtarı küçük göremezsin. Zira demokrasinin terazisi seçimdir. Seçimle gelen saygı millete saygıdır.

- OHAL uygulamasının sadece terör örgütleriyle mücadelede kısıtlı kalacağı daha ilk günden açıkça ifade edilmiştir. 14-15 sene önce de OHAL vardı. O zaman Güneydoğu'da sokağa dahi çıkamıyordunuz. Şimdi öyle bir şey var mı? Yok. Tam aksine bir rahatlık, güvence var.

- FETÖ'yle ilgili mücadelenin, diğer terör örgütleriyle mücadelenin hızını artırıyor. Bu devletin bu terör organlarının uzantılarından arındırılması için zamana ihtiyaç var. Üç aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Dün MGK'da OHAL'in üç ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi.

CHP'YE OHAL CEVABI

- Anamuhalefet partisinin OHAL ile ilgili görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Kolayca çözülecek nice meselenin Meclis'te aylarca sürüncemede bırakıldığını çok iyi biliriz.

"UFAK BİR TERÖR EYLEMİ"

- Fransa'da ufak bir terör eylemi oldu, 10 kişi 15 kişi öldü. Yav Türkiye'de demokratik rejime bir darbe yapılıyor, 241 evladımız şehit ediliyor. Acaba hangi lider Türkiye'ye geldi?

- Kimse bize takvim belirlemesin, yol haritası çizmesin. Bunların hepsi bu darbenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyordu. Zil takıp oynayanlar vardı.

"BELKİ 12 AY DA YETMEYECEK"

- Dünyadan kimse Fransa'ya "Ya siz niye 1 yıl OHAL" ilan ettiniz diyor mu? Bazı bakan arkadaşlarımız "Artık bitse mi" diyor. "Olur mu" diyorum arkadaşlarıma dur bakalım ya, sabırlı ol belki 12 ay da yetmeyecek.

"PKK'NIN TEK AMACI..."

- PKK'nın son dönemde artan saldırıların tek nedeni vardır. FETÖ'nün üzerindeki baskıyı azaltmak ve Suriye'den dikkatleri başka yere çekmek. PKK ve DEAŞ'ın işbirliği içinde olduklarına dair sayısız belge bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr