FETÖ ile ilgili davalara değinen Erdoğan, "Kendilerini istedikleri kadar rüyalarla kulaklarına fısıldanan tarihlerle verilen sözlerle aldatsınlar, hepsi beyhude. Milletimizin özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun. Başdanışmanlarımın tamamıyla duruşmaları takip ediyorum. Yarısı Ankara, yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyorlar, günbegün raporlarını alıyorum, ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum" dedi.

 (KILIÇDAROĞLU) "SEN BU ÜLKEDE TEK MİLLET DEĞİL DE, ÇOK MİLLET Mİ İSTİYORSUN, ONDAN MI RAHATSIZ OLDUN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Rabia işareti"ne ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Erdoğan, "Adını anmaktan dahi edep ediyorum. Türkiye'de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi (Rabia işareti yaparak) çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. 'Bir terör örgütünün işaretini kullanan' diyor. İçini söyle içini. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?" diye konuştu.

“Türkiye’yi bölmek isteyenlerle Hakkari’de terör örgütünün paçavralarını dalgalandırdın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim bayrağımızın rengi bellidir, şehidimizin kanı. Hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız bizim şehitlerimizin ta kendisidir. Üç tek vatan 870 bin kilometrekare tek vatan. O da mı seni rahatsız etti yoksa? Şuanda el ele kol kola dolaştıkların Güneydoğu Anadolu’yu, Doğu Anadolu’yu bölmek parçalamak istediler, oralarda kendilerine göre devlet kurma çabalarına girdiler ve onlarla beraber gittin, Hakkari’de bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın, onların paçavralarını dalgalandırdın. Onların verdiği destekle miting yaptın. Şimdi hangi yüzle sen bu işarete ‘terör örgütünün işareti’ diye hakaret ediyorsun. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet, tanımıyoruz. Eğer senin bildiğin bir devlet varsa buyur git, bu kadar açık konuşuyorum. Bunu için diyoruz ki; ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.’ Bunun başka çıkışı yok.”

 “Teröristlerin üstesinden gelmeden mücadelenin diğer boyutlarında başarışı olmak mümkün değil”

Terörle mücadelenin siyasi, sosyal, diplomatik pek çok boyutunun olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadelenin siyasi, sosyal, diplomatik pek çok boyutu olduğunu biliyoruz ama teröristlerin üstesinden gelmeden mücadelenin diğer boyutlarında başarışı olmak mümkün değil. Bu sebeple güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine karşı yürüttükleri mücadelenin bekamız açısından hayati önemi vardır. Biz bir tane terör örgütüyle boğuşmuyoruz ki, sadece PKK, DHKP-C değil, sınırlarımızın dışında PYD, YPG, DEAŞ değil, FETÖ değil. Bizim için bu milletin değerlerine karşı duranların hepsi teröristtir. Bölücü örgütün büyük umutlarla başlattığı çukur eylemleri sizlerin üstün gayreti ve fedakarlığıyla başarısızlığa uğradı. Güvenlik güçlerimizin son aylarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin kırsalında gerçekleştirdiği başarılı operasyonları da takdirle takip ediyoruz. Çukur eylemlerinde ev ev, bina bina, sokak sokak şehirlerimizi teröristlerden temizleyen kahramanlarımızın her birinin alnından öpüyorum” ifadelerini kullandı.

 “Terör örgütlerini yuvalandıkları her yerde bulup, başlarını ezmek milletimize karşı boynumuzun borcu”

Terörle mücadelede başarılı operasyonlara imza atan güvenlik güçlerini kutlayan Erdoğan, “Son aylarda bölücü terör örgütüne tarihin en büyük darbesini vuran, ulaşılmaz denen dağları aşan, girilemez denilen mağaraları tarumar eden, erişilemez denilen silah mühimmat depolarını birer birer ele geçiren kahramanlarımızın her birini alınlarından öpüyorum. Sizler teröristleri etkisiz hale getirdikçe bizler terörün asıl kaynaklarına karşı verdiğimiz mücadeledeki gücümüz de artıyor. Ülkemize yönelik faaliyet gösteren terör örgütlerini Suriye ve Irak başta olmak üzere yuvalandıkları her yerde bulup başlarını ezmek milletimize karşı boynumuzun borcu” açıklamalarında bulundu.

 “Türkiye 15 Temmuz’dan sonra her konuda olduğu gibi terörle mücadelede de yeni bir döneme girmiştir”

15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin her alanda yeni bir sürecin içine girdiğine vurgu yapan Erdoğan, “Türkiye 15 Temmuz’dan sonra her konuda olduğu gibi terörle mücadelede de yeni bir döneme girmiştir. Siz bu mücadelede terörle mücadelenin rakamlarını yıktınız ve yeni rakamlar inşa ettiniz. Yurt içinde yaptığımız operasyonlarla Suriye’de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı’yla Irak’taki Sincar ve Karaçok Dağlarına yaptığımız operasyonlar yeni terörle mücadele konseptimizin ilk adımlarıdır. Artık Türkiye’yle şöyle böyle uğraşalım yok. Ya masada oturur konuşuruz, arazide beraber çalışırız yoksa kalkıp da Türkiye’yi taciz etmeye yeltenenler bedelini öderler. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık bırakmayız. Sizlerin verdiği mücadele bu politikanın omurgasıdır. Şehitlerimize ve ecdadımıza layık olmanın yolu buradan geçer. Birileri ne derse desin biz inandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kendilerine başka Rabia adayanlar varsa kendi yollarından gitsin ama biz yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr