Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SGK 'nin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında ön plana çıkan bölüm ise ekonomi ile ilgili kısım oldu. Geçtiğimiz günlerde, "Silahlı teröristle doları olan terörist arasında fark yok" diyen Erdoğan, bugün de bankada parası olanlara seslendi.

Erdoğan, "'Paranızı bankada tutun' dendiği zaman, 'paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre korkunç vurgunlar vursun' demektir" ifadelerini kullandı.

BANKADAKİ PARASINI UNUTTU

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı 'mal varlığı' beyanı akıllara geldi. Erdoğan'ın 1 Temmuz 2014 tarihli mal beyanına göre banka hesaplarında toplam 4 milyon 404 bin 192 lira 13 kuruş bulunuyor.

REİNA SALDIRGANI İÇİN AÇIKLAMA

Reina katliamcısının İstanbul Esenyurt 'ta yakalanmasına ilişkin ilk açıklamasını yapan Erdoğan, Daha önce de ifade etmiştik, artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Herkesten hesap sorulacak. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açılış töreninde yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

- Dünkü Türkiye'de emekli olmak demek, sefalet demekti. Gerçeği kabul etmek lazım. Bugün ülkemizde yaşı gelip emekli olan kimsenin mağdur olması emekli değildir. Dul, yetim, engelli ve gazi gibi mağdur durumda olan vatandaşlarımıza sahip çıktık. Bugün ülkemiz sınırları içinde yaşayıp, sosyal güvenlik sistemi dışında kalan kimse yok.

- Ülkemizin yaşadığı badireye rağmen, tüm mağdurlara sahip çıkmamıza bu şekilde aldığımız dualara bağlıyorum. Milletimiz ülkesine sahip çıktıkça, ülkesini yönetenlerin arkasında durmaya devam ettikçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.

"ABD BAŞARAMADI, BİZ BAŞARDIK"

- Ülkemizde uygulanan genel sağlık sigortası dünyadaki tek örnek. Bu modelin çok dar bir örneğini ABD uygulamaya kalktı, başaramadı. Biz genel sağlık sigortasını ilk getirdiğimizde ısrarla 'batarsızın' dedi. Önümüzü kesmeye çalıştılar. Ama işte görüyorsunuz, beş yıl geride kaldı, sistem tıkır tıkır geride kaldı.

"BİR TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM..."

- Bir trafik kazası geçirdim. Arkadaşlarımla beraber getirdiler. Tabii yanlışlıkla devlet hastanesine getirmişler. Sigortalıyım o zaman. Böyle hayal meyal... Sigortalı mı, memur mu? Arkadaşlar da bilmiyorlar. Tabii sigortalı olduğumu ben şöyle söyleyince 'kabul edemeyiz' dediler. Hemen beni sigorta hastanesine getirdiler. Böyle garip bir yapıdan buraya geldik.

- 2013'ten bu yana ardı ardına yaşadığımız hadiseler göstermektedir ki Türkiye adeta yeni bir istiklal harbindedir.

- Eğer siyaset yapacaksanız, seçtiğiniz kelimeleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi taktirde şu anda bu ülkenin yönetimi, gereği neyse bunun gereğini hukuk içerisinde yapacaktır, yapmaktadır.

PİYASALARA MESAJ: EKSİKLİKLERİMİZDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR YOK DEĞİL, VAR

- Ülkemize yönelik saldırıların en önemli araçlarından biri ekonomidir. Bu anlamda kendi eksiklerimizden kaynaklanan sorunlar yok değil var. Bunları gayet iyi biliyoruz, çözümü için çalışıyoruz. Dün danışmanlarımla, hükümetteki Ekonomiden Sorumlu bakan ve başbakanımızla bir çalışma yaptık. Yapısal reformlar gündemimizde.

PARASINI BANKADA TUTANLARA MESAJ

- Paranızı bankada tutun dendiği zaman, paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre korkunç vurgunlar vursun demektir.

- Finans sektörünün sahibi durumundakiler, bu ülkede yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa; karşısında bizi bulacaktır, hükümeti bulacaktır, bulur. Yatırımcı kredi alabilecek ki mevcut yatırımı varsa onu genişletsin, yeni yatırımlara girsin.

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ YEYİP İÇTİ

- İsteyen istediği gibi giyinmiş, isteyen istediği gibi yeyip içmiştir. Kimseye müdahalemiz olmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr