Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma saatler kala Tuzla'da yaptığı konuşmada yine 'hayır'cılarla teröristleri bir tuttu. Erdoğan'ın konuşmasının sonunda, Rabia yemini öncesi "Ayrımcılığa, bölücülüğe hayır' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Kandil, İmralı, Pesilvanya'daki şarlatan 'hayır' diyorsa, demek ki doğru yoldayız. Hayır diyeni anlayışla karşılarım ama 'evet' ile 'hayır'ı aynı kefeye koymam.

Yarın aynı zamanda terörle mücadelede de bir dönüşüm noktası olacak. Mutlaka sandığa gidip, oyumuzu kullanıyoruz. Oy namusumuzdur. İlgili arkadaşlarımız her aşamayı titizlikle takip edeceğiz.

Tek adam, tek adam... Ey Kılıçdaroğlu, sen önce kendi partinin geçmişine bak.

15 Temmuz akşamı biz havalimanına indik. Orada darbecilerle konuşuyor. Onlarla anlaşıyor. Hani sen diyordun ya, "Darbe olursa önce tankların önünde ben dururum". Tutmuyor artık, tutmuyor.

Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar hiçbir teklif getirmiyor. Her şeye 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar.

Bunlar yeni yapılan havalimanına da karşı çıkıyorlar. Yav dünyanın bir numarası be.

Parlamento gençlerimiz için çok önemli. Gerekirse bedelli askerlik yaparlar. 18-25 yaş arası gençler ne için parlamentoya girmesin.

Erdoğan, konuşmasının sonunda klasik rabia yeminini yaptırırken, "Ayrıma, bölücülüğe hayır" dedi. Ardından tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet için 'evet' oyu istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr