Erdoğan şehit yakınları ve gazilere verdiği yemekte konuştu. yaptı.Konuşmasında ağırlıklın olarak 15 Temmuz sürecinden baheseden Erdoğan, "Bu ihanet çetesi içinde faaliyet göstermeye devam edenler vatan hainirdir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

 "FETÖ mensuplarının halka çevrimesi sırasın halkımız tarihinin en büyük kenetlenmesini yaşadı. 15 Temmuz'da milletimizin kararlığını görmelerine karşı FETÖ canileri alçakça bir katliamı yaptılar.

"Bu ihanet çetesi içeresinde faaliyeti gösterenler vatan hainidir"

Artık mesele kanma-kandırmameselesi olmaktan çıkmıştır. Bu ihanet çetesi içeresinde faaliyeti gösterenler vatan hainidir. Kim nerede, kimi biliyorsa devletimize bildirin. Türkiye'nin Suriye'de, Irak'la yaşadığı krizlerin bir tarafında bunlar var. Son beş yılda yaşadığımız krizlerde FETÖ'nün izleri vardır. 

 "FETÖ'nün amacı sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da ele geçirmek"

Kainatı yöneten de bu şarlatan. Onun için 170 ülkede faaliyet gösteriyorlar.FETÖ'nün amacı sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da ele geçirmek. Bizim dostlarımız bunun farkında değil.. Acımasız. alçakça bizim paralarımızla alınan F-16'ları bize karşı kullandılar.

O insanların  üzerine nasıl tankaları sürdüklerini gördünüz. İhanetlerinin finansmanlarını, milletimizin yardımseverliklerini sömürdükleirni gördük. Ne zaman dershaneler kapatılsın dedik, bütün ipler orada koptu. Sadece dershanelerden aldıkları 1 milyardı. Bu FETÖ'nün imkanlarının kurutulaması anlamına geliyordu.

Hamdolsun 15 Temmuz'daki şer hareketi, milletimiz için hayır oldu. Tepeden tırnağa her yeri yeniden yapılandırıyoruz. Bunlara kim bulaşmışsa bu devletten kazımak zorundayız. Bu güzel birlik, beraberliğimiiz güçlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız.

Bu dünyada bizden davacı olma hakkına sahiplerdir. Bugünümüz 15 Temmuz sabahından daha aydınlıktır.

Türk milleti ordu millettir. Sadece meslek olarakd eğil, gerektiğinde kadınıyla erkeği ile, yaşlısıyla genciyle mücadele eden bir milletiz. Türkiye 79 milyonluk bir ordu olduğunu dosta düşmana gösterdik.

FETÖ, PKK,PYD, DAİŞ gibi bir avuç hain var mı var. Bunların deryada bir damladırlar. Bugün bizi yakan ateş yarın sizi de yakacaktır.Terör örgütleri ile mücadelemizi hukuk içinde mücadelemizi sürecektir. "

 Gaziantep saldırısı

53 şehit,  100 yaralı az değil. Hepsi de aynı aileden. Utanmadan sıkılmadan  bizim partimizin üyesi diyorlar.

"TSK mensuplarının başı öne eğik olmasın"

TSK içindekilerin temizlenmesiyle daha güçlü hale geliyor. Bizim ordumuz, askerimiz TSK'dır. 15 Temmuz milletimin TSK'ya değil, FETÖ'ye karşı çıkışının öyküsüdür. TSK mensuplarının başı öne eğik olmasın. Bu mücadelenizde Cumhurbaşkanı olarak, Başkomutan olarak daima askerlerimizin yanında olmaya devam edeceğim"

 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr