Erdek'in Düzler Mahallesi'nde üreticilerle bir araya gelen CHP Balıkesir Milletvekilleri; Namık Havutça ve Mehmet Tüm ile Erdek'in CHP'li  Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, üreticilere  görüşülmek üzere çekilen zeytin düzenlemesi ile ilgili bilgi vererek uyarılarda bulundu. Sarı, Erdek'te 5 bin zeytin üreticisi olduğunu hatırlatırken şöyle dedi:

"Erdek ilçesinde halkımızın yüzde 60'ı zeytincilikten geçiniyor. Erdek'te elde ettiğimiz gelirin yüzde 60'ı zeytinle ilgili. Dolayısıyla zeytin bizim ana yaşam kaynağımız. 1990'lı yıllarda tabandan gelmeyen tepeden inme bir takım kanunlar yapıldı."

CHP Milletvekili Mehmet Tüm ise, yasanın sanayi ve teknoloji komisyonuna gelmesini eleştirerek gelmesi gereken komisyonun Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı komisyonu olduğunu söyledi. AK Partililerin, hedef hedef şaşırtmaya çalıştığını ileri süren Tüm, "Bu yasa daha önce 6 sefer meclise gelmesine rağmen her seferinde döndü. Bu defa  gelmemesi gerekiyordu" dedi.
Milletvekili Namık Havutça da Balıkesir'in önemli zeytin üreticisi olduğunu hatırlattı. Havutça, “Yasa tasarısı en çok bizi ilgilendiriyor. Çocuklarının ekmeğini zeytin ve zeytinyağından çıkaran bir coğrafyadayız şu anda. Söz konusu yasa tasarısı en fazla bizi ilgilendiriyor" diye konuştu. Milletvekilleri ve belediye başkanı toplantının sona ermesinin ardından üreticilerle birlikte zeytin fidanı dikti.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm, Bandırma ilçesinde de yapılan zeytin eylemine katıldı. Bandırma'nın CHP'li Belediye Başkanı Dursun Mirsa ile GÜMCED Temsilcisi Gültekin Mutlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda zeytin üreticilerinin sorunları ve  geri çekilen düzenlemeden duyulan endişeler dile getirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr