Ensar Vakfı Marmaris Şube Yönetim Kurulu Üyesi İsa Bal’ın da tacizci olduğu ortaya çıktı. Ensar Vakfı Marmaris Şube Yönetim Kurulu Üyesi İsa Bal 2009 yılında bir kadın öğretmene, “Kurban yazın 2222’ye gönderin, İsa size kurban olsun” diye mesaj atarak taciz etti.

Ödüllendirildi

İsa Bal o dönem Söğüt’te bulunan başka bir okula sürüldü. Ancak tacizle suçlanan İsa Bal, bir süre sonra ödüllendirilerek Erzincan’ın Çayırlı ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. İsa Bal’ın Çayırlı’da da görev yaptığı süreçte 3 çocuk annesi bir kadını taciz ettiği iddialarıyla soruşturma başlatıldı. İsa Bal iki yılı aşkın görev yaptığı sürenin sonunda Marmaris’e geri döndü. Burada Halk Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan ve Ensar Vakfı Marmaris Şube Yönetim Kurulu’na giren İsa Bal, suçlandığı öne sürülen tacizden 3 Şubat 2016 tarihinde maaştan 1/30 oranında maaştan kesim cezası aldı. Birgün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, İsa Bal şu anda Ensar Vakfı’nın şubesinde aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.

İsa Bal’ın tacizci olduğu iddiaları o dönem Sabah gazetesinde de yer aldı. ‘’Müdüre SMS’li taciz suçlaması’’ başlığıyla yer alan haberde Bozburun İlköğretim Okulu Müdürü Bal’ın kadın öğretmeni taciz ettiği öne sürülüyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr