Gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Berberoğlu'na müebbet hapis isteyen savcı, Erdem Gül ve Can Dündar'a 15 yıla kadar hapis talep etti.

CHP'den Enis Berberoğlu'na istenen cezaya ilişkin yapılan açıklamada "Biz Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu olarak ülkemizin geleceği, demokrasinin güçlenmesi için her türlü özveriye hazırız. Bu kararlılığımızı arkadaşımız Berberoğlu da duruşma sonrası en güçlü şekilde dile getirmiştir" denildi.

CHP'den yapılan açıklama şöyle:

İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun Kamuoyunun da yakından izlediği MİT TIR'ları davasına dahil edilmesi ve ömürboyu hapsinin istenmesi Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı hukuksuzluğun, dikta rejimine gidişin somut bir örneğidir.

Gazeteci kökenli milletvekilimiz Berberoğlu'na yönelik hukuk görünümlü saldırı, içinde bulunduğumuz fiili darbe ortamının aynasıdır.

Berberoğlu'nu yargılayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti iki duruşma arasında tamamen değişmiştir. Davanın bütün aşamaları sakattır. Yeni savcı ani bir kararla mütalaa hazırlamış, önceki aşamaların tümünü hiçe sayarak, dosyaya hiçbir yeni delil girmediği halde suçu ağırlaştırılmıştır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu olarak ülkemizin geleceği, demokrasinin güçlenmesi için her türlü özveriye hazırız. Bu kararlılığımızı arkadaşımız Berberoğlu da duruşma sonrası en güçlü şekilde dile getirmiştir.

Ancak bu yargılamanın Ortaçağ Engizisyon mahkemelerinde bile görülmemiş ölçüde ilkel olduğunu ve kabul etmediğimizi vurgulamak zorundayız.

Berberoğlu'na ömürboyu hapis istemi hukuk devletinin idamıdır.

Mahkemelerin dikta kılıcı haline getirilmesine izin vermeyeceğiz.

Böylesi davaların sanıkları geleceğin mimarlarıdır. Berberoğlu, hukuk devleti mücadelemizin sembolüdür.

Arkadaşımız Berberoğlu bir yandan Meclis'te anayasa dayatmasına karşı sürdürdüğümüz  direnişe omuz verirken bir yandan da hukuk arayışına dimdik devam edecektir. CHP Meclis Grubunun üyeleri olarak sonuna kadar onun yanında olduğumuzu haykırıyoruz, iktidarı adaleti yeniden tesis etmeye çağırıyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr