Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın “Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık” sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Emine Hanım’ın enkaz olarak nitelendirdiği cumhuriyet sayesinde bugün bir cumhurbaşkanı eşi. Yoksa rüyasında göremezdi” sözleriyle sert tepki gösterdi.

Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı tarafından düzenlenen “Ensar Gönüllüleri Buluşması”nda yaptığı konuşmada “Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim, bugün bu sorunlarla yüzleşiyoruz” demişti. Emine Erdoğan’ın tepki çeken bu sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

CANKURTARAN: “OY KULLANMA HAKKINI BİLE O ENKAZA BORÇLU”

Cankurtaran açıklamasında “Emine Hanım’ın sözleri öncelikle bir kadın olarak beni çok rahatsız etti. Her şeyden önce Emine Hanım, bir kadın olarak oy hakkını cumhuriyet sayesinde elde edildiğinden habersiz galiba. Eşinin konumuna dayanarak enkazı kaldırdık diyebiliyor. Peki o enkaz olarak nitelendirdiği cumhuriyet olmasaydı Kasımpaşa’da dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak doğan eşi Recep Tayyip Erdoğan, bugün cumhurbaşkanı olabilir miydi? Yine Siirtli mütevazi bir ailenin kızı olan Emine Erdoğan Cumhuriyet sayesinde bugün bir Cumhurbaşkanı eşi. Yoksa rüyasında göremezdi” dedi.

CANKURTARAN: “ASIL ENKAZI KENDİLERİ YARATTI”

Cankurtaran, Emine Erdoğan’a tepkisini şöyle sürdürdü: “Evet ortada bir enkaz var. Ama o enkazı yaratanlar bizzat kendileri. Cumhuriyet’in 90 yılda büyük emeklerle elde ettiği kazanımları yıkmaya enkaza çevirmeye çalışıyorlar. Hukuku, sosyal devleti, iç barışı enkaza çeviriyorlar. Cumhuriyet’in kuruluşundan beri eşi dışında “Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum” diyen bir cumhurbaşkanı görülmüş müdür? Üstelik bu Anayasa Mahkemesi onun partisinin kapatılmasını engellemiş bir mahkemedir. Türkiye ellerinde daha fazla enkaza dönmeden CHP tarafından kurtarılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr