Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, açılışına katıldığı İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Dice Kayek'in işbirliği ile gerçekleşen "İzler: Türk El Sanatları Koleksiyon Sergisi"nde İMA yönetimi ile ilginç bir diyalog yaşadı.

Yöneticilerin "İMA'nın Nişantaşı’nda yer alan binasını boşaltması için 28 Mayıs 2016’ya kadar süre verildiğini, Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni protokol imzalanması gerektiğini" belirtmesi üzerine Emine Erdoğan, "Ben illegal bir yere mi gelmiş oldum" karşılığını verdi. Araya giren  İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "28 Mayıs’a kadar süremiz var" hatırlatması yaptı. Sergideki koleksiyonun üretimine destek veren Gizia’nın patronu İsmail Kutlu da söz alarak, "Burada kimsenin kişisel çıkarı yok. Siz yanımızda olur, destek verirseniz, protokol imzası hızlanır" görüşünü beyan etti. Emine Erdoğan, sergiyi açtığını anımsatarak, "Burada bulunmam yanınızda olduğumu göstermiyor mu?" diye sordu.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın "Ben illegal bir yere mi geldim"başlığıyla köşesine aktardığı yazısından ilgili bölüm şöyle:

İMA Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tuncel, Başkan Yardımcısı Cemal Bayazıt ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, son tebligattan söz etti:

- Bina için yeni protokol devreye girmezse, 28 Mayıs’ta İMA tümüyle kapanacak. Gelen tebligatta, “Eğitim lisansınız da 28 Mayıs’ta sona erer” deniyor.
Emine Erdoğan, bunun üzerine takıldı:
- Ben illegal bir yere mi gelmiş oldum?
Tanrıverdi yanıtladı:
- Hayır, 28 Mayıs’a kadar süremiz var.
Sergideki koleksiyonun üretimine destek veren Gizia’nın patronu İsmail Kutlu, söz aldı:
- Burada kimsenin kişisel çıkarı yok. Siz yanımızda olur, destek verirseniz, protokol imzası hızlanır.
Emine Erdoğan, sergiyi açtığını anımsattı:
- Burada bulunmam yanınızda olduğumu göstermiyor mu?
Tanrıverdi ve Tuncel, konuyu bağlarken Milli Eğitim Bakanlığı’na sıcak mesaj verdi:
- Bakanlık İMA’nın bu binada devamı için yeni protokol imzasına çok yakın.
İMA’nın o binada eğitimi sürdürmesinin kime ne zararı var?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr