Referandum çalışmaları kapsamında Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Örgütü, Merkezefendi ilçesi Esentepe mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasında gerçekleşen toplantıya EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘Kapıdan geri çevrilince akıllarına demokrasi geldi’

16 Mart Halepçe Katliamı anarak konuşamasına başlayan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “evet” isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarını onaylatmak istediğini ifade etti. AKP’li bakanların Avrupa kapısından geri çevrilmesinden sonra iktidarın aklına demokrasi, basın özgürlüğü ve insan hakları gibi kavramların geldiğini söyleyen Gürkan, “Nazizm benzetmeleri yapan Erdoğan, kendi Nazizmini hatırlamalıdır. Cizre’de, Sur’da bodrumlara bakarsa Nazizmi orada görebilir” dedi.

‘Yaptıklarını onaylatmak istiyor’

HDP milletvekillerinin ve yöneticilerin tutuklanmasının referandum ile bağlantılı olduğunu dile getiren Gürkan, muhalif kesimlerin çalışmalarının engellenmek istendiğini söyledi. Gürkan, “Erdoğan evet çıkmasını isterken, demokratik siyasetin engellenmesinin, basın özgürlüğünün yasaklanmasının, iş cinayetlerinin, işçiler için kölelik düzeninin, açlık sınırının altındaki ücretlerin, yasaklanan grevlerin, kadın cinayetlerinin onaylanmasını istiyor. Bizler ise bu ülkede yaşayan işçilerin, emekçilerin, halkların, kadınların, gençlerin geleceklerine dair sorunlara ilişkin çözüm üreten politikalar istiyoruz” ifadeleri kullandı.

‘Demokratik bir ülke için ‘hayır’

Irkçılık üzerinden örgütlenen “Hayır”ın değil demokratik bir Türkiye için örgütlenen “Hayır”ın kazançlı olacağını belirten Gürkan, “AKP ve MHP’ye oy veren işçi ve emekçilerin de Hayır diyeceğini biliyoruz. Hükümet sandıkta oyunlar yapacaktır. Ama biz bunu 7 Haziran’da başardık. Sandığa giren oyların sandıktan doğru şekilde çıkmasını başardık. Önümüzdeki dönemi bu ülkede demokrasi, barış özgürlük isteyenlerin Hayır talepleri etrafında örgütlemeliyiz. Çıkacak hayırların sesini demokratik Türkiye’yi kurmak için evriltmeliyiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr