Bu yıl 10. kez düzenlenen Ege Belgesel Film Günleri, yarın başlıyor. Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü'nün birlikte düzenlediği etkinlik, 13 Mayıs'a dek sürecek. Belgeseller, Fransız Kültür Merkezi ile DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde izlenime sunulacak. 

Yurt içi ve yurt dışından önemli belgesellerin yer alacağı etkinliğin öne çıkan yapımları arasında, savaşın ölümcül gerçekliği karşısında Ürdün Çölü'nün ortasında Zataari isminde bir çadır kentte kalan çocukların hayallerine sığınma çabalarını anlatan Zataari Djınn filmi, Watchers Of The Sky, Yeşil Kırmızı, Ali Değil Ari Komutanım, Angel Of Nanjing gibi yapıtlar yer alıyor. Gezi eylemleriyle Brezilya'da gerçekleşen protesto gösterileri arasında bağ kuran "Aşk bitti" ile IŞİD işgali sonrasında 20 yaşındaki Dilovan'ın kurduğu radyo istasyonunu anlatan Radyo Kobani de belgesel meraklılarının izleyebileceği yapımlar arasında.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı 10. Ege Belgesel Film Günleri'yle ilgili ayrıntılı bilgi, www.egebelgesel.com adresinden alınabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr