Çaykur Rizespor’a unutulmayacak bir röveşata golü atan Eren Derdiyok dünyanın gündemine oturdu. Eren’in golünün görüntüsü dünyanın en büyük internet sitelerinin yanı sıra Instagram, Twitter ve Facebook’taki sosyal medya hesaplarında binlerce kez paylaşıldı. Uluslararası spor siteleri, Eren’in golünü “Incredible goal” (İnanılmaz gol) şeklinde okuyucularına duyurdu.

‘Yılın golüne aday’

İspanyol AS gazetesi, Eren’in röveşatası için “FIFA Puskas Yılın Golü için ciddi bir aday var” yorumunu yaptı. Marca gazetesi de “Bu gol, Avrupa’da haftanın en iyi golü mü?” ifadesini kullandı. France Football ise golü “Eren Derdiyok, Sneijder’in servisiyle mükemmel bir akrobatik vuruş yaptı” şeklinde duyurdu. İsviçre’nin Le Matin gazetesi, “Eren Galatasaray’da parlıyor” manşetiyle verdiği haberde “Derdiyok gelecekte Galatasaray’ın idolü olma yolunda” diye yazdı.

Sofya ile maç

Galatasaray, ekim ayında A Milli Futbol Takımı’nın Ukrayna ve İzlanda ile karşılaşacağı Dünya Kupası eleme grubu haftasında 8 Ekim’de Bulgaristan’da Levski Sofya ile hazırlık maçı yapacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr