DT Sanatçıları Derneği’nin (DETİS) iki üyesi, toplantıya “sanatçıları temsilen” katılarak, tepkilerini dile getirirken, sanatçıların “Bu neyin toplantısıdır? Bu toplantı neden Ankara yerine İzmir’de gerçekleştiriliyor? Neden tiyatronun tüm sanat kadrosunun içinde bulunduğu bir koordinasyon toplantısı yerine sınırlı sayıdaki yönetmenle ve yöneticiyle toplantı yapılıyor?” şeklindeki sorularına DT Genel Müdür Vekili Necat Birecik’in “Haklısınız. Bu koordinasyon toplantısı değil, geniş katılımlı bir toplantı” dediği öğrenildi.

Ancak, DT Genel Müdürlüğü’nün bölge müdürlerine gönderdiği çağrı metninde açık açık “koordinasyon ve yönetim kurulu toplantısı” yazıyor. Sanatçı temsilcisi ve İzmir DT Müdürü Tayfun Eraslan da sanatçılara yaptığı yazılı açıklamada, bu toplantının “koordinasyon olduğunu” doğruluyor. Eraslan’ın yazısı özetle şöyle: “Toplantımızda, 2015-2016 sezonunun sanatsal ve idari anlamda bir değerlendirmesi yapılmış, 2016-2017 sezonuna ışık tutmak adına genel ilkeler ve repertuvar anlayışı üzerine yol haritamızı belirleyecek görüş alışverişinde bulunulmuştur.”

Fotoğraf paylaştılar

Ayrıca DT yönetimi kurumun resmi Facebook hesabından, İzmir’de yapılan toplantının fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafla beraber paylaşılan yazı ise şöyleydi: “DT Genel Müdürlüğü yeni sezon koordinasyon toplantısını İzmir’de gerçekleştirdi.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr