Yunanistan ziyaretinde mevkidaşı Panos Kammenos ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Türkiye’yi “IŞİD’i finanse etmekle” suçladı.

Reuters’ın haberine göre; Yaalon açıklamasında, “Terörle mücadeleye destek verip vermeyecekleri Türkiye’ye, Türk hükümetine, Türk liderlere bağlı. Bildiğiniz gibi IŞİD petrolden elde ettiği Türk parasını çok uzun zamandır kullanıyor. Umarım bu kısa sürede son bulur” dedi.

Reuters, Türkiye ile İsrail arasında yıllardır kötüye giden ilişkilerin düzelmeye başladığı dönemde bu açıklamanın gelmesine dikkat çekti.

'DOST iSRAİL' AKP'DE ÇATLAKLAR MEYDANA GETİRDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik’ in  “Kuşkusuz İsrail Devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur” ifadelerini kullanmıştı. AKP'liler ve yandaş medya Çelik'in açıklamalarına sert tepki göstermişti.
İSRAİL İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNDE ATILAN ADIMLAR
Türkiye, İsrail ile ilişkilerin düzelebilmesi için birtakım taleplerde bulunmasının ardından gözler İsrail'e çevrilmişti.   İsrail ile ilişkiler, bir süre önce İsviçre'de yapılan temaslar ile anlaşma zeminine oturtulmuştu. İsrail Mavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye'nin istediği 20 milyon dolar tazminat ve özür dilemeyi kabul etmiş, Gazze ambargosunun kaldırılması talebi ise karşılanamamıştı.
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr