Melania Trump, eşi, Donald Trump’ın 11 yıl önce söylediği kadınlara yönelik saldırgan ve aşağılayıcı sözlerin kabul edilemez olduğunu, bir kadın olarak kendisinin de bu sözlerin saldırganca olduğunu kabul ediyor. Melania Trump, bu açıklamalarına karşın seçimlerde Trump’a olan desteğini geri çekmiyor, bunu da ‘Ne de olsa kendisi bir lider’ diyerek açıklıyor. Melania Trump, Amerikan kamuoyundan kocasının özrünü kabul etmelerini istiyor. Trump’ın kadınlara yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu açıklayan başka bir Cumhuriyetçi Partili kişi de, Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi durumunda Başkan Yardımcısı olarak aday gösterdiği Mike Hence. Hence de, “Bir eş ve baba olarak, Trump’n 11 yıl önce söylediği kadınlar betimleyen sözlerin saldırganca. Bu sözleri görmezden gelemem, savunmam da” diyor. Pence, Trump’ın özür dilemesinin de memnunluk verici olduğunu belirtiyor. 

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak seçimlere yaklaşık 1 ay kala, The Washington Post gazetesinin ortaya çıkararak yayınladığı ve ABD’de bir çok televizyon kanalında gösterilen video ve ses kayıtlarında, Trump’ın kadınlara yönelik müstehcen sözleri dikkat çekiyor. Kayıtlarda, Trump’ın 2005 yılında ‘Access Hollywood’ adlı televizyon programının sunucusu Billy Bush ile bir otobüste yaptığı sohbet yer alıyor. Videoda Trump ve Bush, bir otobüsün içinde yaka mikrofonlarının açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyor. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kayıt altına alıyor. Sohbet sırasında Trump’ın evli bir kadınla ilişkisini, kendisinin nasıl kadınlardan hoşlandığını, zengin ve popüler bir kişi olmanın kadınlara yaklaşmayı kolaylaştırdığını anlattığı kayıtlarda, kadınlar hakkında müstehcen içerikli sözleri de duyuluyor. Daha sonra Trump ve sunucu Bush’un otobüsten inerken görüntüleri kameralara yansıyor.

Trump'a istifa çağrısı

ABD’de skandal olarak nitelendiren kayıtların ortaya çıkmasıyla birlikte, Trump’ın istifa etmesi ve başkanlık yarışından çekilmesini isteyenlerin sayısı da çığ gibi artıyor. Cumhuriyetçiler, Trump’a ‘Ülkenin iyiliği için, Cumhuriyetçi Parti’nin Hillary Clinton’ı yenebilmesi için, kenara çekil. Yenilgin kaçınılmaz’ çağrısı yapıyor.
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr