Yeni güne 3.38 lira dolayında başlayan dolar 3.3885 lira ile 3.39 lira sınırına kadar yükselirken, işlemlere 3.57 lira düzeyinde başlayan euro da yeniden 3.60 liraya çıktı.

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, Türkiye'deki artan iç politik gerginliklerin etkisiyle, geçen haftanın son işlem gününde lira karşısında art arda yeni rekor düzeylere tırmanan dolar 3.4069 liraya ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmanmıştı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen EKK toplantısının etkisiyle dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekilmişti.

Hükümet tarafından dün akşam Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanacağı ilan edilen ancak daha sonra iptal edilen EKK toplantısı, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Çeşitli kurumların yaptıkları anket sonuçlarında, liranın büyük ölçüde zayıflamasına karşın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Perşembe günü düzenlenecek toplantısında faizlerde ya 0.25 puanlık bir küçük artış olacağı, ya da değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr