CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök başkanlığındaki CHP heyeti Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Barosunu ziyaret eden heyet, ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Levent Gök ile beraberindeki heyeti Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı karşıladı. Diyarbakır'da yaşanan sorunların görüşüldüğü ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

CHP'li heyet Belediye ziyaretinin ardından Belediye'ye yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan Sur İlçesi'ne geçti. Polis arama noktasında polisleri selamlayarak ilçeye giren heyet esnaflar sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Grup Başkan Vekili Gök'e bazı esnaf ve vatandaşlar şöyle dert yandı:

"Burada aylardır perişanız, evlerimiz gitti, ekmeğe muhtaç olduk. 78 gündür dükkanlarımızı açamıyoruz, iş yapamıyoruz. Ne olur bu ateşe bir su dökün, bu memleketin hali bu mudur? ev sahipleri fiyatları arttırdı. Kiralık ev bile bulamıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Gidecek yerimiz kalmadı, halk perişan oldu, artık yeter. Eskiden iyiydik artık hiç iyi değiliz."  

KÜRT SORUNU PARLAMENTODA MUHATAPLARIYLA ÇÖZÜLMELİ
Burada gazetecilere açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, olaylara son verdirmek amacıyla milletvekilleriyle birlikte kente geldiklerini söyledi. Gördüklerinin oldukça üzücü olduğunu vurgulayan Başkan Gök, şunları söyledi:

"Gördüklerimiz doğunun başkenti olan Diyarbakır'ın gerçekten tarihiyle, kültürüyle ticaret zenginliğiyle ülkemizin en önemli illerinden bir olan Diyarbakır'ın bu yaşanılan bu çatışma ortamından bir an önce dışına çıkmasını arzu ediyoruz. Esnafımızın, öğrencilerimizin bütün yurttaşlarımızın barış iklimi içersinde özgürlük alanlarının genişletildiği bir ortamda, hukuk devleti ilkeleri içerisinde en ileri insan haklarından yararlanmasını istiyoruz. Burada yaklaşık 70 gündür sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Sur İlçesi'nin hemen yasakların başladığı yerden konuşuyorum. 21'nci yüzyılda artık yasaklar olmamalıdır. Türkiye'miz yasaklardan arınmalıdır. Türkiye'miz terörden kurtulmalıdır. Eller tetikten çekilmelidir. Türkiye Kürt sorununu mutlaka parlamento içersinde bütün muhataplarıyla görüşerek çözmelidir."

Heyet daha sonra çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Gazi caddesini de gezdi. Tarihi Ulu Cami önüne gelen heyet silah ve patlama sesleri arasında gezisini yaparken, Sur ilçe polis merkezine giderek bölgede görev yapan polisleri de ziyaret etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr