BBC Türkçe'den Hatice Keskin'in haberine göre, Aralarında Dicle Üniversitesi'nden son Kanun Hükmüde Kararname ile ihraç edilen akademisyenin de yer aldığı 17 kişi Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan akademisyen sayısı 15

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Dicle Üniversitesi'nden çoğu profesör 16 akademisyen ihraç edilmişti. İhraç edilen akademisyenlerden 15'i bugün gözaltına alındı. İfadeleri alınan akademisyenler serbest bırakıldı.


Akademisyenlerin oturduğu Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanlarına ve üniversitedeki bürolarına gün içinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından arama yapıldı.


Akademisyenlerden birisinin kardeşi, gözaltına alınanların önemli kısmının 'Barış için akademisyenler' bildirisinin imzacısı olduğunu söyledi.Yılmaz Harman, Murat Biricik ve Aziz Harman adındaki akademisyenlerin gözaltında olduğu kesinleşirken gözaltına alınan diğer kişilerin ismi netleşmedi. 17 kişinin ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Terörle Mücadele merkezine götürüldüğü belirtiliyor. Gözaltına alınanlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr