Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım olarak atandı. Atilla, Belediye binasına gelmeden önce Büyükşehir Belediye binasında bomba araması yapılırken, Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan dışarı çıkarıldı. Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Cumali Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gitti. Binanın çatısına özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.

Başkan engelledi

Siirt Belediyesi’nin Kasım ayı ikinci meclis toplantısı dün yapıldı. Geçen günlerde kent merkezinde yürütülen operasyonda gözaltına alın
dıktan sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan DBP’li Müjde Bozan’ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım olarak atanan Bağ-Kur emeklisi 55 yaşındaki Gazi Armut toplantıya alınmadı. Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan Gazi Armut’a kim olduğunu ve neden toplantıya geldiğini sordu.

Gazi Armut da, “İçişleri Bakanlığı tarafından meclis üyesi olarak atandım. Bu yüzden meclis toplantısına geldim” yanıtını verdi. Siirt Belediye Başkanı Bakırhan bunun üzerine, bakanlıktan kendilerine görevlendirme ve atamayla ilgili herhangibir resmi bir yazı gelmediğini belirterek, “Bu yüzden sizi toplantıya alamayız.

Resmi yazılar bize ulaşırsa eğer, biz de size bunu resmi bir tebligatla bildiririz, o zaman meclis toplantısına katılırsınız”dedi.  Tillo ilçesinde yaşayan ve Bağ-Kur emeklisi olduğu belirtilen Gazi Armut’un geçen dönemde AKP’den il genel meclisi üyeliği yaptığ belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr