Eyleme cübbeleriyle katılan avukatlar, Elçi’nin fotoğrafının yeraldığı Türkçe ve Kürtçe “Seni Unutmayacağız” yazılı pankarı açtı. Elçi için düzenlenen eyleme KHK ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da katıldı. Eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, her hafta yaptıkları açıklamaların sonuç vermediğini ve dosyanın hiç bir şekilde ilerlemediğini vurguladı. Faillerin açığa çıkartılmadığına işaret eden Özmen, buna rağmen adalet arayışlarının devam edeceğini kaydetti.

İbrahim Kaboğlu ise, “Elçi’nin faillerinin bulunması Türkiye barışı için önemlidir. Türkiye’de hukuk ve adalet içerisinde hukuksal bir şekilde toplumsal birlikteliğimizi sürdürebilecek miyiz? Sürdürme yönünde olduğuna göre irademiz o zaman Elçi gibi ömrünü hukuka, adalete, barışa ve insan haklarına adamış bir kişinin failinin hiç zaman geçirmeden bulunması gerekiyor. Anayasal zeminin tavan yaptığı bir dönemde Elçi’nin faillerinin bulunmaması büyük bir soru işaretidir. Türkiye barışı için bir an önce adalet yerini bulmalıdır” dedi.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da, Elçi dosyasının “faili meçhul” olmaması gerektiğini vurgulayarak.“En çok da savaşın olduğu dönemlerde Elçi gibi barış elçilerine ihtiyacımız var. Elçi’ye sözümüzdür. Bu topraklara barış getirene kadar çalışacağız. Elçi ömrü boyunca barış için çalıştı. Ben inanıyorum ki failleri açığa çıkartılıp yargılanacaktır” diye konuştu. Açıklamaların ardından katılımcılar Elçi için 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr