Diyanet-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Sarkı da, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 'Çocuk Dostu Camiler Projesi'ni uygulamaya koyan Prof. Dr. Mehmet Görmez'i eleştiren yazar Osman Ünlü'nün bir televizyon programında camilerle ilgili talihsiz bir yaptığı benzetme yaptığını belirtti.

Sarkı, şöyle dedi:

"Bu zat ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının, ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bugüne kadar camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak bu tarz düşünce içinde olanlar yüzündendir. Oysaki Mevlana 'Ne olursan ol gel' demektedir. Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen bu zat ve bunun gibiler İslam'ı anlatmaya soyunmuş. Bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalede bulunacak olanlar, cami adabıyla çocuk sevgisini karıştıracak olanlar teravih namazını evlerinde kılsınlar."

Sendikacılar basın açıklamasının ardından Adalet Sarayı'na girerek  Osman Ünlü hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

İlahiyatçı Osman Ünlü, katıldığı bir TV programında Diyanet'in çocukları camiye çekmek için başlattığı kampanyayı eleştirmiş, Diyanet'i camileri kerhaneye çevirmekle suçlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr