Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Suriye'de ateşkesin her an olabileceğini belirten Çavuşoğlu, "Suriye'de ateşkes, her an olabilir. Yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz. Liderler iradeyi ortaya koydu. Uzmanlarımız sürekli müzakere ediyoruz muhalefet ile Rusları bir araya getirdik.

Rejimin garantisi Rusya olacak. Rejim ile aynı anlaşmayı Rusya imzalayacak Rusya bunun garantörü olacak ateşkesin ihlal edilmemesi ülke geneline yayılması için. Hangi grupların Astana'ya gideceğine Ruslar ile bu anlamda bir anlaşma yapmak üzereyiz" diye konuştu.

ABD'ye 'nokta' yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye silah yardımında bulunduğu iddialarını yalanladığı açıklamasına ilişkin konuştu. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin "ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta" ifadesini kullandığı açıklamasına aynı cümleyle yanıt verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta." dedi.

Çavuşoğlu, ABD'yi ve koalisyonu Fırat Kalkanı Harekatına destek vermemekle de suçlayarak, "Amerikanın içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı Operasyonumuza havadan destek vermiyor" diye konuştu.

Çok sert açıklama... ABD 'NOKTA'yı koydu

Ankara ve Moskova 'Suriye' için anlaştı... Rusya'dan kafaları karıştıran açıklama

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr