Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir” iddialarına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, “Sanırım anket sonuçlarını da görüyor. Bugüne kadar referandum sürecinde söylemediği yalan, atmadığı iftira kalmadı. Kimin kontrolünde olmuş. Kendisinin de 17-25 Aralık sonrasında yakın ilişki içinde olduğu FETÖ’nün kontrolünde, FETÖ’nün hainleri bu darbe girişimini gerçekleştirdi. Ve millet darbeyi durdurdu. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, çağrısıyla, Başbakanımızın da dik duruşuyla bu millet hain darbe girişimini canıyla, kanıyla, şehidiyle, gazisiyle ellerinde Türk bayrağıyla engellemiştir” dedi.

“Referandum öncesi Kılıçdaroğlu saçmaladı, saçmalıyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Belki yalanı biter de doğruyu söyler diye bekliyoruz ama yalan üretmekte de sıkıntısı yok. Ya kendi yeteneği ya da danışmanları çok bu konuda. Maalasef bir yalan makinesine dönüştü, utanç verici durum. Varsa elinde bir belge, bilgi bunu paylaşsın. Yoksa yine son günlerde milleti paniğe sürüklemek için şeyler yayılıyor. Kılıçdaroğlu da herhalde bu projenin bir parçası. Yoksa elinde bilgi belge olmadan referandum sürecinde saçma sapan açıklamalar yapmaz. Hiç bunların Kılıçdaroğlu’na faydası yok. Millet gerçeği biliyor. Referandumda 16 Nisan’da sadece PKK’ya, FETÖ’ye değil, Avrupa’da Türkiye’nin referandumunda taraf tutanlara ve ‘Türk milletine şöyle karar ve böyle karar ver’ diyenlere de, Kılıçdaroğlu’na iyi bir ders verecek daha önceki seçimlerde verdiği gibi. Millet nasıl güvensin böyle yalan makinesine dönüşmüş siyasetçilere. Sonra da diyorlar ki, ‘Millet bize yetki vermedi.’ Tabi ki vermez millet” diye konuştu.

Rusya'ya başsağlığı

Bakan Çavuşoğlu, Rusya’nın St. Petersburg kentinde yaşanan terör saldırısında Türk vatandaşlarının yaralandığına dair bir bilgi olmadığını belirterek, Rusya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, “Büyükelçiliğimiz ve St. Petersburg Başkonsoluğumuzla temas içindeyiz. Onlar da kendi listesindeki vatandaşlara soruyor. Türk şirketlerine de soruyor. Herhangi bir vatandaşımızın yaralandığına dair bilgi yok. Ama takip ediyoruz.Rus makamlarıyla da temas halindeyiz. Gerçekten terörün çirkin yüzünü bir kez daha gördük. Terörün ne zaman kimi vuracağı belli değil. O yüzden teröre karşı yekvücut olup, ortak mücadelemizi sürdürmemiz lazım.

Bugüne kadarki bize yönelik terör saldırılarında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da Rus halkı ve Rus yönetimi bizimle hep dayanışma içinde oldular. Bizde Rusya’nın bu zor gününde Rusya’yla ve Rus halkıyla dayanışma içindeyiz. Terörü ve terör saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Henüz üstlenen olmadı ama kimin üstlendiği önemli değil. Teröristin kim olduğu önemli değil. Çünkü teröristin dini, ırkı, rengi yoktur. Terörist, teröristtir. Ortaya çıkar mutlaka ama lanetliyoruz. Rus halkına, Rus devletine, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a da başsağlığı diliyorum. Türkiye, Antalya’da yaşayan Ruslara da başsağlığı diliyorum. Rusya ile terörle mücadelede işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr