Sanal ortamda dolandırıcılığa bir yenisi daha eklendi. Kurdukları internet sitelerinde sattıkları sanal tavukların, sanal yumurtalarını satın alarak güven kazanan dolandırıcılar, vurgun yaptıktan sonra kayıplara karışıyor.

 - Volkan Sönmez: “Bin 740 TL siteden gelir elde etmek için para yatırdım ve kar elde etmemin garanti olduğu ve kar vaadi ile kandırıldım”.

- Aykut Aktaş: “450 liramı aldı. İnsanların alın teriyle ek kazanç sağlamak için zorla biriktirip yatırdığı paraları alıp kaçtılar”.

- Başka mağdur: “Ek kazanç için emek vererek yatırdığımız paraları yatırdı kaçtı. Adının doğru olduğundan emin değiliz. Binlerce kişiyi dolandırdı”.

Kabak gibi ortada kaldılar

Facebook’ta 2 bin 713 üyesi bulunan Para Bahçesi oyununda da aynı yöntem izlendi. Oyunda il adımda kullanıcılara altın ve 2 kabak verilerek üyelikleri başlatılıyor. Kristal biriktirme sistemi olan oyunda 2 kabak başına 0,36 kristal kazanılıyor. Kazanılan kristaller ilk ay biriktirerek akçeye çevriliyor. 2 bin kristalin 1 liraya denk geldiği oyunda para yatırma işlemi burada başlıyor. Kazancı yüksek olan sebzeleri yetiştirmek için gerekli olan akçeyi kullanıcı kredi kartıyla satın alabiliyor. 40 TL’ye 30 akçe satın alabilen kullanıcı daha fazla ürün yetiştirmeye başlıyor. 

Ercan Can Sinav - Vatan gazetesi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr