Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 15-17 Nisan tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek Kadınlar Euroleague Final Four mücadelesi öncesinde Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Medya Günü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ülker Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısına Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü George Dikeoulakos, takım kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen ve Tuğçe Canıtez yer aldı.

Dikeoulakos “BÜTÇE HER ZAMAN MUTLULUĞU DA BERABERİNDE GETİRMİYOR”

“Özellikle bu ailenin bir bireyi olarak başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” diyerek ilk olarak açıklamalara başlayan Başantrenör George Dikeoulakos, “Ev sahibi olmak, Final Four’u burada oynamak bizi favori göstermez. Dört takımın da yüzde 25 oranında şansı var. Beşinci kez Fenerbahçe olarak Final Four’a katılıyoruz. En yüksek şansa sahip olduğumuz zamanı bu dönem olarak görüyorum. Diğer takımlar arasında Final Four’a katılan takımlara karşı en yüksek bütçeye sahip takım biz değiliz. Bütçe her zaman mutluluğu da beraberinde getirmiyor. Bütçeler matematikle ilgilidir ama bir takımı oluşturmak için kimya gereklidir. Biz takım olarak harika bir kimyaya sahibiz. Bu salon inşallah dolu olacak ve bu organizasyonun keyfini çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE İÇİN SAVAŞACAĞIM”

Final Four’daki rakiplerinin eski takımı olduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli koç, “Güzel bir tesadüf ama sadece tesadüf. Orada 2 çok güzel yıl geçirdim. Takımın kurulmasında ciddi katkım var. Orada 6-7 oyuncu ortalama 2 yıldır birlikte oynuyor. Tek avantajları bu bence. Onları seviyorum ama sahaya çıktığım an benim takımım Fenerbahçe ve bu takım için savaşacağım” diye cevap verdi.

BİRSEL: “EV SAHİBİYİZ VE HEYECANLIYIZ”

Sarı-lacivertli takımının kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen ise, basın mensuplarının ilgilerine teşekkür ederek, “Ev sahibi olmamızın katılımın çok olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Üst üste 5. kez Final Four’a kaldık. Öncelikle bu organizasyonu evimize alan başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Ev sahibiyiz ve heyecanlıyız. İlk defa böyle bir organizasyonda ev sahibi olmak bambaşka. İki final, iki yarı final görmüştük. Umarım bu sefer ellerimiz kupaya uzanır. Buraya İstanbul’a Final Four’u alabildiğimize çok sevindik. Rusya ile aramızda bir çekişme oldu. Ev sahibi olmamız ayrı bir motivasyon katacaktır” ifadelerini kullandı.

TUĞÇE: “BAŞKANIMIZA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ”

Başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ederek sözlerine başlayan ikinci kaptan Tuğçe Canıtez de, “Final Four’u buraya taşımak çok önemliydi. Çok heyecanlıyım. Buradaki taraftarımız, fanlarımız, ailelerimiz gelecek ve bu önemli maçta bizi destekleyecek. Kupayı kaldırdığımızda bunu başkanımıza hediye etmek istiyoruz” diye konuştu.

Final Four Maç Programı:

15 Nisan 2016 Cuma:

17:00 USK ZVZ Prague - UMMC Ekaterinburg
20:00 Fenerbahçe SK - Nadezhda Orenburg

17 Nisan 2016 Pazar:

14:00 1. maç mağlubu – 2. maç mağlubu
17:00 1. maç galibi – 2. maç galibi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr