Chubb Başkanı ve Üst Yönetiecisi (CEO) Evan Greenberg, katıldığı bir etekinlikte sigorta sektörünün zaten dijitalleştiğini ancak hâlâ bu alanda çok iyi olmadıklarını dile getirdi.

Greenberg, “Müşteri deneyimimizi, müşterilerin diğer modern deneyimlerini göz önünde bulundurarak daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Chubb’ın amacı önümüzdeki birkaç yıl içinde üstten alta dijitale entegre bir girişim olmasını sağlamak” dedi.

Dron önemli

Dünyanın en büyük halka açık, yangın ve sorumluluk branşında faaliyet gösteren sigorta grubu Chubb 54 ülkede; sorumluluk, yangın, mühendislik, ferdi kaza, destekleyici sağlık ve hayat sigortalarında, gerek sigortacı kimliği gerekse reasürans desteği hizmeti veriyor.

Greenberg, değişiklik bir gecede gerçekleşmeyecek olsa da, bunun devam ettiğini de belirtti. Ayrıca sigorta şirketlerinin de göz atması gereken diğer eğilimleri de şöyle sıraladı;

* Robotik, otomasyon ve yapay zekâ gibi teknolojiler, hızını ve alıcının kapsama alanını artırırken, sigortanın yüzünü önemli ölçüde değiştirecek ve herkes için daha ucuza mal olacak.

* Sigortacının ihtiyaçları değişiyor; Uber ve Airbnb gibi “ekonomiyi paylaşmak yönlü” işyerleri, isteğe bağlı olarak, geleneksel yıllık sigorta poliçelerini yakında değiştirebilir.

* Sigortacılar, akıllı evlerin sigortalanma biçimini yeniden değerlendirmeli. “Öngörmek ve önlemek” modeline doğru hareket edilmesi gerekiyor.

* Sigorta endüstrisi için dron kullanımı inanılmaz derecede önemli.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr