MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bayramın ikinci günü Genel Merkez Tören Salonu'nda partililerle bayramlaştı. Giresun'da düşen helikopter kazasına ilişkin Bahçeli, "İnşallah bundan sonra böyle kazalar olmaz. Kazanın ne şekilde ne sebeple olduğu incelenmeli milletimize çelişkili olmayan çok açık görüşler sunulmalıdır" dedi.

"ŞEHİRDEKİLERİN KÖKÜ KAZINDI, KIRSALDA DA KÖKÜ KAZINMALI"

Terörle mücadele vurgusu yapan Bahçeli, "İslam ülkeleri öncelikle huzura kavuşturulmalı. Huzura kavuşması ülkemizdeki olayları da hafifletecektir. Türkiye'de terör ile mücadelede Genelkurmay Başkanlığı, emniyet güçleri çok kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Bu mücadelenin devamında yarar vardır. Şehirdekilerin kökü kazındı kırsalda da kökü kazınmalı. Sosyal ve ekonomik destekleri kırılmalı. Türkiye barış ülkesi haline dönüşmeli" diye konuştu.

"MHP'DE BİR AYIKLANMA MEVSİMİ BAŞLAYACAK"

Muhaliflerle ilgili konuşan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç ciddiye almıyoruz onları. MHP'nin alternatifi olmaz. Bayramlaşma bugün buradadır. Bunun dışındaki bayramlaşma, bana gelen bilgiler doğrultusunda Fethullah Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların siyasi zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır.  Böyle bir bayramlaşmada görev alanlar için tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık MHP'de bir ayıklanma mevsimi başlayacak kimsenin şüphesi olmasın."

"CUMHURBAŞKANI'NIN BİZDEN BİRAZ AKIL ALMASINDA YARAR VARDIR"  

Suriyelilere vatandaşlık verileceği yönündeki bir soruya Bahçeli, "Türkiye ekmeğini paylaşmıştır. Böyle bir yaklaşım milletimize yakışır bir hareket. Savaş bitince dönmeyenler Suriye kaçkınıdır. Yardımlarımızı devam ettirelim. Küçük hesaplar peşinde koşmayalım. Sayın Cumhurbaşkanı küçük bir partinin genel başkanının buna aklı ermez diyor. Aklımızın neye ereceğini ondan öğrenecek değiliz. Türkiye'yi seviyorsa bizden biraz akıl almasında yarar vardır" dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr