Partisinin yönetim kadrosuyla Konya’da bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine yönelik “arka bahçe” söylemlerine tepki göstererek, “Kimse bize Beştepe’nin arka bahçesi diyemez. Bana onu teklif edecek bir yiğit de henüz doğmadı” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekilleri ile dün toplandı. ‘Hayır’ oyu kullanacak milletvekillerinin katılmadığı toplantıda, edinilen bilgilere göre Bahçeli şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı’na sordum: Anayasanın 104 ve 105. maddeleri ihlal edilmekte. Anayasa sürekli Cumhurbaşkanı tarafından çiğneniyor. Bu ihlallere de devam edeceği kanaati oluştu. Bunu Cumhurbaşkanı ile yaptığım iki görüşmede de kendisine söyledim. Bu fiili durumun sonlandırılıp ne yapılabileceğini kendisine sordum.

Kimse bana arka bahçe diyemez: Kimsenin, Beştepe’nin arka bahçesi olmadım. Bunu diyecek bir yiğit de henüz doğmadı. MHP her dönem ülkenin önünde olan tıkaçları açan bir parti olmuştur. Her zaman demokrasinin önünü açtık. 367 krizinde de olduğu gibi.

Yetmez ama evet diyorlardı: Biz 2011 anayasa referandumunda ‘hayır’ derken, içimizdeki muhalefet eden arkadaşlar ‘yetmez ama evet’ diyorlardı. Bizim müdahale ettiğimiz metinde ay yıldızlı bayrağı ve MHP’nin kırmızı çizgilerini görebilirsiniz. Bu düzenleme rejim değişikliği değildir, hükümet etmedir. Devlet için evet, millet için evet sloganı kullanıyoruz. Bunun neresinde Recep Tayyip Erdoğan var.

Kibarlıkla devlet yönetilmez: (Gül’ün profesörlerin atılmasına ilişkin açıklamasıyla ilgili) Bir dönem beraber yürüdüğü arkadaşlarını bırakıp cemaat ağzıyla konuşmaması gerekir. Akıl mı veriyor devlete. Kibarlıkla devlet yönetilmez. O akademisyenlerin çoğunun masum olduğuna inanmıyorum.

Gerilimi arttıracak söylemden kaçınmalı: Bahçeli, referandum kampanyalarında kullanılan dilin sertleşmesi konusunda da “referandum sürecinde gerilim arttıracak söylemlerden kaçınmak lazım. Telafisi güç olaylara neden olabilir” ifadelerini kullandı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr