MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli grup toplantısındaki konuşmasında 'başkanlık sistemi' tartışmalarına da değindi.

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla 'başkanlık' tartışmalarını yeniden gündeme taşıyan Bahçeli, Türkiye'de fiili bir 'başkanlık' olduğunu bunun da hukuksuz bir durum olduğunu aktardı. Partisinin 'başkanlık sistemi' kararını "Millete görüş sormakta sakınca yok. Biz millete gitmekten korkmayız" sözleriyle açıklayan Bahçeli, "MHP parlamenter sistemin devamından yanadır" dedi.

CHP'YE SERT SÖZLER

Bahçeli, 'başkanlık' açıklamasının ardından kendisini sert sözlerle eleştiren CHP'lileri de hedef aldı. "Halkın partisi olduğunu iddia eden CHP neden rahatsız oluyor" diye soran Bahçeli, "HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türk deyince yüzü asılan batılın bekçileri, ölüm kusmak, fitne yaymak için adeta yarış içine girmişlerdir. Şehitler kervanına katılan evlatlarımız oldukça Türkiye sapasağlam duracak, hıyanetin safları önünde sonunda dağılacaktır. Düşman kuşatmasını hep birlikte yaracağız, başka bir seçeneğimiz yoktur. Terörün panzehiri birlik ve dayanışma ruhunun canlı tutulmasıdır. Türk milletini bölme, Türk vatanını bölüşme hayalleri kuranların hevesleri kursaklarında kalacaktır.

"HALEP İMHA OLACAK"

- Ülkemiz beka düzeyinde tehditlerle karşı karşıyadır. Şam bulanık ve bulanımdadır. Halep kan ağlamaktadır. Masum canlar hedef alınmaktadır. Ateşkes sağlanmazsa Halep imha olacaktır. Halep vandalların yağmalarına bırakılmıştır.

İSİM VERMEDEN ABD'YE TEPKİ

- Halep emniyette değilse, Gaziantep, Hatay elbette tehdit altındadır. 911 kilometrelik sınırımız olan Suriye'nin iç savaş ortamı ülkemize az ya da çok tesir etmiştir. Dünyanın diğer ucundan Ortadoğu'ya kalkıp gelen ülkelerin Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması işgüzarlıktır. Tarihin ve coğrafyanın milletimize yüklediği sorumluluklar vardır. Son vatanımızda yaşıyor olmamızın bir jeopolitiği vardır ve asırlardır değişmemiştir.

MUSUL AÇIKLAMASI

- Irak Türkmenlerinin yurdu ve yuvası Musul, IŞİD tarafından istila edilmiştir. Musul canilerin kontrolündedir. Musul'un IŞİD'den temizliği için düğmeye basılmıştır. Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan Irak Başbakanı İbadi, operasyonun ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. İbadi, Musul'a sadece Irak ordusu ve polisin gireceğini ileri sürmüş, ülkemize hadsizce durum ve pozisyon hatırlatması yapmıştır.

- Musul'u bir avuç çapulcunun eline bırakıp kaçan İbadi komşuluk hukukuna hizmet etmiyor. Bunlar hem kel hem foduldur. Bize göre Musul'dan IŞİD'in sökülüp atılması sağlanmalıdır.

"ABD NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?"

- Saklamaya gerek yok, Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. PKK'nın Musul operasyonunda ne işi vardır? ABD ne yapmaya çalışmaktadır? Irak Başbakanı kendi topraklarındaki yabancı postalları görmeyip, Türkiye'ye Musul'a gelme çağrısını nasıl, hangi hakla yapabilmektedir. İbadi'nin yolu yol değildir.

"İLİŞKİLER DÜZELSİN"

- Türkmenler katliama maruz kalırken Irak ne yapıyor, ne ile meşgul oluyordu? Ülke olarak toprak bütünlüğümüzü ve soydaşlarımıza acı saldırıları tesadüflerin akıbetine bırakamayız. Kerkük, Musul, Tel Afer, Türk'ün öz yurdudur. Ankara ile Bağdat arasında gerilen ilişkilerin düzelmesi en samimi dilek ve temennimizdir.

- IŞİD en çok Türkiye'ye saldırmaktadır. Gaziantep'te yaşanan tiksinti verici canlı bomba eylemi bunun en son örneğidir.

- Terör örgütleriyle düşüp kalkmak bir NATO ülkesine hiç yakışmamaktır. YPG'nin şımartılması IŞİD'in değirmenine su taşıyacaktır. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz.

'BAŞKANLIK' AÇIKLAMASI

- Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz, referanduma yeşil ışık yakıp yakmadığımız gündemi işgal etmiştir. Leb demeden leblebiyi anlarım diyen ileri zekalılar, mangalda kül bırakmamışlardır. Bereket versin biz ne dediğimizin bilincindeyiz. Dedim ki, Türkiye'de fiili bir durum vardır, bu çözülmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı fiili başkanlık yapmaktadır. Bu durum anayasaya aykırıdır.

"AKP'NİN STEPNESİ" DEDİLER

- Bunları anlamayan varsa sözüm olsun heceleye heceleye anlatmaya hazırım. Söylediklerim üzerine sırayla saldıranların azından öylesine suçlamalar duyuldu ki... AKP'nin stepnesi, yedek lastiği, bastonu, kurtarıcı meleği dediler. Bindiğimiz dalı kestiğimizi uydurdular. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış. Bunlarınki tam da budur. Söz biliyorsanız söyleyin, bilmiyorsanız susun da alayınızı adam sansınlar.

- MHP'nin ne dediği bellidir. Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamalar rejim krizine dönüşebilecektir. Ya fiili durum düzelsin ya da fiili durum hukuki bir durum kazanarak Türkiye huzur bulsun.

BAHÇELİ 'REFERANDUM' DEDİ, CHP'YE YÜKLENDİ

- Millete görüş sormakta sakınca yok. Biz millete gitmekten korkmayız.

- HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP'nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız. Türkiye'nin siyasi istikrarı için üzerimize düşeni yaparız.

- MHP parlamenter sistemin devamından yanadır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr