Kıyafet getirdiği eşinin sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, "Başkanın sağlığı da, durumu da, morali de çok iyiydi. Herkese, bütün halka selamlarını söyledi. Bu hukuksuzluğun daha fazla devam etmeyeceğini inanıyor, 'Bunu herkes böyle bilsin, uzun süre devam edemez' dedi" diye konuştu.

Demirtaş'ın kaldığı cezaevinde hareketlilik... Konvoy halinde çıkarıldılar

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım'da Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Eşinin tutuklanmasının ardından Edirne'ye bugün gelen Başak Demirtaş, ilk kez cezaevinde ziyaret etti. İstanbul'dan karayoluyla gelen Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş için takım elbise ve gömlek getirdi.

Yaklaşık 2 saat cezaevinde kalan Başak Demirtaş, ziyaretin ardından gazetecilere eşi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Başkanının sağlığı da, durumu da, morali de çok iyiydi. Herkese bütün halka selamlarını söyledi. Bu hukuksuzluğun daha fazla devam etmeyeceğini inanıyor. 'Bunu herkes böyle bilsin, uzun süre devam edemez' dedi" ifadelerini kullandı. Daha sonra geldiği araca binen Başak Demirtaş Edirne'den ayrıldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr