HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Ala'nın açıklamalarına sert tepki göstererek "İçişleri Bakanı'nın açıklamalarına göre hareket edecek değiliz. Mevcut durumda, Diyarbakır'da kent merkezinde, Diyarbakır'ın en kadim yeri 92 harabeye çeviriliyor. Oradaki insanlar, tank atışları, top atışları altında yatıp kalkıyor. Bu ablukanın ortadan kalkması için Diyarbakır halkı 92 gündür eylem yapıyor, protesto yapıyor. Eylemlere gazla, copla, gerçek mermilerle müdahale ediliyor. Şuanda tank atışlarının yapıldıkları yerde kadınlar, çocuklar var. Bütün bunları devlet kendine hak olarak görüyor. İçişleri Bakanı bunları kendine hak olarak görüyor bunlar provokasyon olmuyor.Biz kendi tarihimize, kültürümüze, canımıza sahip çıkacağız diye, yürüyüş yapma kararı alıyoruz; bu provokasyon oluyor. Bunun adı tam anlamıyla iki yüzlülüktür, aymazlıktır" yanıtını verdi.

"Her şeyden önce İçişleri Bakanı haddini bilmelidir" diyen Demirtaş, Sur'daki abluka kalkması ve sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi için eylem yapacaklarını belirtti.

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUMUZ YOK"

Demirtaş açıklamalarına şöyle devam etti:

Cenazeleri yakmak,panzer arkasında sürüklemek normal de benim yürüyüş çağrısı yapmam mı vatan hainliği? Bütün sivil yerleşim yerlerini, tarihi kültürel yapıları yıktılar. İçişleri Bakanı'na soruyorum, hangi kanuna göre yaptınız bunu? Çözüm isteyenleri terörist ilan edeceksiniz, sokaklarda anneleri döveceksiniz ve bu provokasyon olmayacak, biz mi olacağız?

"Bizi tehdit ederek, bize parmak sallayarak "sonuçlarına katlanırlar diyerek"  geri adım attıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. İçişleri Bakanı şunu da bilsin, bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur, ölümden öte de köy yoktur. Bizi neyle tehdit ediyor anlamıyorum, ölümse ölümlerin en acısını yaşatıyorlar zaten bize. Kusura bakmasınlar, bu faşizm karşısında kim korkarsa onursuzdur, alçaktır. Biz çok kararlıyız, bu faşizmi durduracağız. Gözümüzün önünde şehrimizin yakılmasına müsade etmeyeceğiz. İnsanlarımızın katledilmesine gözümüzü yummayacağız. Halktan daha büyük demokrasi gücü yoktur. Herkes haddini bilmelidir. "

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr