Geçen yıl Mayıs ayında Bolu merkeze bağlı Bakırlı Köyü'nde meydana gelen olayda Serhan İşhan, köyde kendisi hakkında olumsuz konuşarak dedikodu yaptığını iddia ettiği Mevlüt Düdükçü'yü gezme bahanesiyle otomobiline aldı. Serhan İşhan, arkadaşları Burak Ö. ve Adnan A. ile birlikte Mevlüt Düdükçü'yü ormanlık alana götürüp öldüresiye döverek bıraktı. Sürünerek yol kenarına çıkan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Mevlüt Düdükçü, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Serhan İşhan'ın, 'kasten öldürme', kendisine yardım eden Adnan A. ve Burak Ö.'nün ise 'ihmal suretiyle kasten öldürme' suçundan tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serhan İşhan katılırken, tutuksuz sanıklar katılmadı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Serhan İşhan için ömür boyu hapis, diğer sanıklar için 25'şer yıl hapis talep etti.

Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi. Sanık Serhan İşhan'ın jandarmalar eşliğinde salondan çıkması sırasında salonda bulunan 12 yaşındaki kızı 'baba' diye bağırdı. Mahkeme Başkanı'nın izin vermesiyle sanık, kızına sarıldıktan sonra salondan çıkarıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr