Türkiye'de iki seçimin yaşandığı 2015'teki belirsizliklerin giderildiğini kaydeden Davutoğlu, "Size şunu garanti edebilirim ki, dünyada en istikrarlı demokratik ülkelerden biri Türkiye'dir." ifadelerini kullandı. Davutoğlu, 4 sene boyunca seçimin görünmediği Türkiye'de gelecek yıllarda neler olabileceğini kolayca öngörülebileceğini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin, çevresindeki jeopoltik meydan okumalara karşı güvenli bir bölge olduğunu belirterek, tüm zorluklara rağmen ekonominim yüzde 4 büyüdüğüne dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu, hükümetinin ekonomi alanında yapacağını ilan ettiği reformlardan bahsetti.
Hollanda ziyareti sırasında Lahey'de yatırımcılarla bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, iki ülke işadamlarının karşılık yatırımlarıyla 'kazan-kazan' durumunda 'daha çok kazan-daha çok kazan' durumuna geçmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin son dönemde ivme kazandığını da belirten Davutoğlu, önümüzdeki hafta Brüksel'de bazı liderlerle mini zirvede bir araya geleceği bilgisini verdi.
Başbakan Davutoğlu, mevkidaşı Mark Rutte ile geçtiğimiz hafta Hollanda ile hükümetler arası zirve toplantısı düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, toplantının kapalı bölümüne geçildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr