Pursaklar halkı yaşanan olaylardan sonra sokaklara çıktı. Akşam saatlerinde bir grup vatandaşın ilçede bulunan Samanyolu Koleji bünyesinde ki Mehmet Eroğlu İlkokulu’nu taşlamasıyla hareketlenme başladı. Olay yerine hemen polis ve itfaiye ekipleri geldi.

Olay kısa sürede yatıştırıldı ancak sosyal medya üzerinden haberleşen ve bölgeye gelen halk kısa sürede binlerce kitleye ulaştı. Polisin müdahale edemediği halk okulu taş yağmuruna tuttu. Olayın ardından takviye isteyen polis ekipleri havaya ateş açarak halkı sakinleştirmeye çalıştı.

Ancak kalabalığın öfkesi dinmek bilmedi. Bir süre sonra okulun içine giren halk her yeri dağıttı ve okulda bazı kısımları ateşe verdi. Korkulukları ve kapıları tamamen kırılan yerinden sökülen okulun 3 farklı noktasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangınlar fazla büyümedi.

Çevik Kuvvet ve TOMA

Olayların büyümesi ve halkın sakinleşmemesi üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA geldi. Vatandaşlardan bir grup okula Türk Bayrağı asdıktan sonra halk biraz sakinleşti.

Okul çevresinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr