15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bilgi vermeden önce Komisyon Başkanı Reşat Petek ve CHP'liler arasında tartışma yaşandı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Periscope üzerinden Ali Bardakoğlu'nun konuşmasını canlı yayınla vermek istemesi üzerine Petek yayın yapmaması konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine CHP'li Aykut Erdoğru, "Tüzüğün neresinde var" diye tepki gösterdi.

Petek ise hiçbir üyenin başkandan izin almadan konuşamayacağının tüzükte yer aldığını belirterek, "İç tüzük hükümlerine göre toplantıyı yönetiyorum. Buradan canlı yayın yapılmamasına yönelik komisyonda karar alındı. Sezgin Tanrıkulu'dan rica ediyorum. Yayın yapmayın. Sizin dışınızdaki çoğunluk böyle karar verdi. Bu toplantı burada yapılmazsa bunun sorumlusu CHP'liler ve Sezgin Tanrıkulu olur" ifadelerini kullandı.


Bardakoğlu'nun komisyonda yaptığı açıklamayı okumak için tıklayın...

Tanrıkulu, "Emrivakilerinize uymuyoruz" yanıtını verdi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Petek, "Anayasa ve iç tüzük hükümlerine uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Komisyon Başkanı Petek'in bu tavrını asla kabul etmediğini vurgulayan Tanrıkulu, "Emrivaki kararlarınız iç tüzüğe uygun değil. 30'dan fazla konuk dinledik ve bu yayınları ben yaptım. Çok da yararlı oldu. Bunun Meclis tarafından da yapılmasını önermiştik. İç tüzükte milletvekillerinin bunu yapmasını engelleyecek karar yok. Diyanet İşleri Başkanımıza saygıdan dolayı yayını keseceğim ancak yayına bundan sonra devam edeceğim. Bu emrivakinizden vazgeçin. Siz burada milletvekillerinin üstünde değilsiniz. Komisyon başkanı gibi değil sınıf başkanı gibi davranıyorsunuz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr