15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, ek süre almaya gerek görmedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, komisyon üyelerine bir yazı gönderdi ve 'inceleme-araştırma' safhasının bittiğini, rapor yazmaya devam edildiğini bildirdi.

Petek'in gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Komisyonumuz, görev süresinin sona erdiği 03.01.2017 tarihi itibariyle çalışmalarının inceleme ve araştırma safhasını tamamlamıştır. Bilgi ve belge talep ettiğimiz kişi ve kurumlardan gelmekte olan cevaplar da değerlendirilmek suretiyle komisyon taslak raporunun yazım çalışmalarına komisyon uzmanlarınca devam edilmekte olup rapor taslağı tamamlandıktan sonra tüm komisyon üyelerine dağıtılacak ve komisyon üyeleriyle rapor değerlendirme toplantıları yapılacaktır. Komisyon üyelerinden gelen görüş, bilgi ve öneriler komisyon başkanlık divanınca değerlendirilip rapor taslağına son şekli verildikten sonra raporumuz TBMM Başkanlığına sunulacaktır.”

AKAR VE FİDAN DİNLENMEDİ

Darbe Komisyonu ilk toplantısını 7 Ekim günü gerçekleştirmişti. Komisyon, 50'ye yakın kişiyi dinleyerek bilgi aldı. Ankara'da özel harekatı ve Marmaris'te Erdoğan'ın kaldığı oteli ziyaret eden komisyon, gelişmeler hakkında bilgi almıştı.

Darbe Komisyonu, en çok Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenilmesi konusunu tartıştı. Akar'a sorularını yazılı olarak gönderen komisyon, Hakan Fidan'a yazılı soru dahi göndermedi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

CHP'li Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından  "Darbe Komisyonu fiilen sonlandırıldı... 15 Temmuz Darbe Girişimi AKP eliyle karanlıkta bırakıldı... Ama bu karanlık sonsuza kadar sürmez..." diye yazdı. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr