Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştayın 149. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Danıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuştu. Adaletin tesisinde en etkili kurumun yargı olduğunu belirten Güngör, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemine işaret etti.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör 'başkanlık sistemi'ni övdü, Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi

 

Güngör, bağımsızlık ve tarafsızlığın demokratik gelişim ve ekonomik gelişme açısından da önemli olduğunu ifade etti. Kuvvetler ayrılığı ilkesine dikkati çeken Güngör, "Tek ve bölünmez devlet kudretinin bölünmez parçası olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirlerini denetlemesi ve dengelemesi anayasal devlet düzeninin ve demokrasinin vazgeçilmez ilkelerindendir" ifadelerini kullandı.

TOKALAŞTILAR AMA YÜZ YÜZE BAKMADILAR

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yargı mensupları katıldı.

Porgrama katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu protokol sırasında tokalaştı. Ancak tokalaşma sırasında bir birlerinin yüzüne bakmamaları dikkat çekti. 

ERDOĞAN'I KAPIDA KARŞILADI

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve danıştay üyeleri, törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr