Danimarka Radyosu’nun haberine göre Panama Belgeleri’nde Danimarkalı 320 kişi ve şirketin adı geçiyor.

Danimarka Vergi Dairesi Şefi Jim Sorensen yaz ayları başlarında belgelerde adı geçen Danimarkalıların bilgilerine sahip anonim bir kaynakla ilişkiye geçmeyi başardıklarını, belgelerle ilgili kendilerine örnek ulaştırıldığını belirterek ‘‘Değerlendirmelerimize göre kaynağın elindeki bilgiler güvenilir. Bu bilgiler vergi kaçıranları vergilendirmemiz ve doğal olarak bizi ilgilendiren vergi cennetlerinin kapsamı konusunda bilgilenmemizi sağlayacak veriler’’ diye konuştu.
Vergi Dairesi Şefi anonim kaynakla sürdürülen bütün haberleşmenin kriptolu olarak gerçekleştiğini ve kimliği konusunda bir bilgilerinin olmadığını sözlerine ekledi.

Daha önce Panama Belgeleri için para ödemekte çekimser kalan ancak meclis desteğini arkasına aldıktan sonra konu ile ilgili U dönüşü yapan Danimarka Hükümeti’nin Vergi Bakanı Karstein Lauritzen de yaptığı açıklamada ‘Bunun vergi ödememek için danışmanlar kullananlara bir sinyal vereceğine inanıyoruz. Bu bilgilere ulaşamayacağımız ya da politikacıların normal yollar haricinde başka metotlar kullanamayacağı gibi bir düşünceye kapılmasınlar ‘’ dedi.

Belgeler karşılığında anonim kaynağa ödenecek paranın kesin miktarı açıklanmazken bunun tek haneli milyon kronlarla ifade edilebileceği açıklandı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr