Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi meslek kuruluşlarının raporlarında “tutuklu gazeteciler” arasında yer alan Abdulvahap İş, gazetemiz yazar ve yöneticilerine “içeriden” gönderdiği dayanışma mesajının ardından sürgün edildi. Midyat M tipi kapalı cezaevinden İzmir Şakran’a gönderilen İş, “Despotizm zulümleri bir gün elbette sona erecektir. Ülke demokrasiye, halkların kardeşliğine, ifade ve basın özgürlüğüne kavuşacaktır” dedi.

Abdulvahap İş, Midyat’taki cezaevinden gazetemizin tutuklu yönetici ve yazarlarına üzerlerinde boncukla isimlerinin işlendiği kalemler göndererek, “Tutuklanmanızın simgesi olarak başkalarına uşaklık ve şakşakçılık yapmadığınız gibi ezenler tarafına değil, ezilenlerin tarafı olduğunuzu onurlu direniş ve duruşunuzla göstermiş oldunuz” mesajını iletmişti. Bu mesajın ardından İzmir Şakran’daki cezaevine gönderilen İş, “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, yaşasın onuncu köy” dedi. Avukatı Harun Kasırga aracılığıyla gazetemize ulaşan İş, “Bizi ne sürgünler ne de zulümler yıldırabilir. Bunu herkesin bilmesi gerekmektedir. Demokrayi esas alan ülkelerde gazetecilik suç olmamalı. Ancak bizler gazetecilik faaliyetlerimizden dolayı çoğu zaman tehditlere, baskıya, zulme hatta ve hatta işkencelere maruz kaldık. Yıllardır bedenime zincir vurulup tutsak edilirken sadece fiziki özgürlüğüm elimden alındı. Bunu kesin bilsinler ki hiçbir zaman özgür basına, özgür kalemlerimize ve düşüncelerimize zincir vurdurtmadık ve vurdurtmayacağımız gibi bizi ve kalemlerimizi kendilerine esir yapamayacaklardır. Bütün tutuklu meslektaşlarıma izmir şakran cezaevinden selamlar.”

Kitaplar depoda

Cezaevindeki koşullarıyla da ilgili bilgi veren İş, “Kitap yasağı devam ediyor. Kitaplarımız depoya kaldırılmış, beraberimde getirdiğim kitaplar dahi verilmemiştir. Bir oda da 10–11 kişi üst üste kalmaktayız. İnsan hakları devamlı şekilde ihlal edilmektedir” dedi. İş’in avukatı Kasırga da müvekkilinin, tamamı FETÖ’den tutuklanan ya da görevden alınan hakim ve savcıların verdiği cezalardan dolayı hapiste yattığını kaydeti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr