Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde HDP vardı. "Dün siyasi partilerin başkanları Meclis'te konuşma yapıyor. Çıkmış, terör örgütü arkasında ya, Dolmabahçe Mutabakatı'ndan bahsediyor" diyen Erdoğan, "Ne mutabakatı ya? Nereden çıkmış bu? Bu hükümetin, terör örgütüyle hiçbir mutabakatı söz konusu olmamıştır" diye konuştu.

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

- Buradan önce termik santral açılışındaydık. Sabancı Grubu'na hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler bunlara sesleniyorum, hendekleri kazdıranlara bakın diyorum.

- Gençler, şunu iyi bilelim: Eğer bir toprak şehit kanlarıyla yoğurulmuyorsa o vatan olmaz, yoğurulduğu için bu topraklar nedir? Vatandır. Tek vatan. Dört, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz var mı?

- Pensilvanya'da oturuyorsun, haydi çık gel. Orada niye duruyorsun. Suçlu değilsen gel, hepsi kaçıp gittiler. Ne demiştim? İnlerine gireceğim demiştim. Girdik mi? Bir kısmı biliyorsunuz cezaevlerinde, bir kısmı yurt dışına gittiler. Güvenlik güçlerimiz bunları kovalıyor. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

- Kardeşlerim, dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsade etmez. Bize, bu konuda hakaret edenlerin kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntı ortaya çıktığında neler yapabileceklerini görüyoruz, biliyoruz.

- Demokrasinin, hakların ölçüsü Türkiye'de başka, başka ülkelerde başka olursa bu çifte standart olur, iki yüzlülük olur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atanlara diğer yanağımızı dönmeyiz.

- Dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr