Tecavüz olayı, 2008 yılı Ağustos ayında ortaya çıktı. Ensar Vakfı Çorum Şubesi'ne giden, burada kuran kursu başta olmak üzere çeşitli kurslara katılan 16 yaşındaki E.Y. ile 15 yaşındaki E.G. vakfın o dönemki başkanı Zekai İşler'in kendilerini ve bazı arkadaşlarını taciz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

YARGITAY KARARI ONADI

Oda TV'den Servet Seyfettin Mete'nin haberine göre, polis tarafından yakalanan Zekai İşler, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘cinsel istismar’ suçundan yargılanan İşler bir süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Taciz ettiği öğrencilere İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan ruh sağlığının bozulduğuna dair verilen rapor üzerine Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İşler’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İşler’in avukatları yerel mahkemenin verdiği karara itiraz etti ancak Yargıtay önceki gün verilen kararı onadı. Karar üzerine Zekai İşler, evinde gözaltına alındı. Adliye’ye sevk edilen Ensar Vakfı Başkanı Zekai İşler, tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Pedofilileri kurtardıklarında böyle kutlamışlardı!

ABLASI TECAVÜZE UĞRADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

İşler sadece 2 kız çocuğunu taciz etmekle de kalmamıştı. Ensar Vakfı'na giden E.Y. ve E.G.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İşler'e ikinci bir dava daha açılmıştı. E.Y.'nin ablası Ö.Y.'nin “13 yaşımdayken Zekai İşler bana da tecavüz etti”diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından sanık hakkında Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci bir dava açılmıştı.

TACİZ SAYISI FAZLAMIYDI?

Öte yandan mahkeme sürecinde dinlenen tanıklar taciz sayısının sadece 2 kişiyle sınırlı olmadığını dile getirmişlerdi. Tacize uğrayan kız çocuklarından Ö.Y.’nin bir yakını vakfa gittiğinde kendisinin de Zekai İşler’in tacizine maruz kaldığını ifade ederken başka bir tanık Sabire A. da mahkemede çantasından çıkardığı bir CD'yi mahkeme heyetine uzatarak, Zekai İşler'in İlknur isimli bir kız çocuğunu taciz ettiğini ileri sürmüştü. Sabire A, “İlknur'u hoca zorla taciz etmiş. Cinsel organını çıkarıp 'cinselliği benden öğren' demiş. Bu ses kayıtlı bende var” diye konuşmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr